Csütörtök, 2024-11-14, 07:50:41
Nyitólap Regisztráció
Üdvözöllek, Vendég
A fejezet kategóriái
Belföld [5574]
Belföldi, általam válogatott cikkek, írások.
Bulvár | Celeb [149]
Érdekesebb bulvár hírek.
Bűnügy [395]
Bűnügyi hírek, információk
Csináld magad [1]
Barkácsolási ötletek
Extrém [316]
Extrém, megdöbbentő hírek.
Egészség | Életmód [752]
Egészséggel, életmóddal, kapcsolatos hírek, információk, tanácsok.
Érdekes | Különleges | Rejtélyes [982]
Érdekes, különleges, rejtélyes esetek, ironikus, vicces, humoros hírek, információk. írások.
Európai Unió [193]
Hírek az Európai Unióból
Gasztro | Recept [4243]
Gasztronómiai hírek, információk, receptek.
Gazdaság [468]
A gazdasági élet hírei
Horgász [1264]
Horgászoknak szóló hírek, információk.
Játék, -pihenés, -szórakozás [160]
Ötletek, ajánlott oldalak, programok.
Jó tudni! [2431]
Fontos, hasznos információk, határidők, változások, tanácsok. Programok, rendezvények.
Kommentár | Reakció | Vélemény [1380]
Kritikus írások, vélemények, reakciók, a magyar politika és közélet cselekedeteire, visszásságaira.
Politika [666]
Politikai jellegű hírek információk
Receptek sonkapréshez [29]
Receptek, leírások házi húskészítmények (felvágott, sonka, disznósajt, stb.)sonkapréssel történő elkészítéséhez
Számítástechika | IT [4176]
Hírek, újdonságok, tippek, trükkök, ajánlások, stb.
Történelem | Kultúra [919]
Történelmi és kulturális vonatkozású hírek, információk.
Tudomány | Technika [3028]
Újdonságok, felfedezések, új kutatási eredmények, érdekességek.
Választások [405]
Országgyűlési, önkormányzati és EU választások előkészületeivel, lebonyolításával összefüggő hírek, információk.
Világ [3369]
Nemzetközi, általam válogatott cikkek, írások.
Weboldalam hírei [57]
Tájékoztatás a honlapon történt változásokról.
Belépés
NÉVNAPOK
Kedvencek
  • Avast - My Avast
  • ChatGPT ingyen
  • Linkgyűjtemény készítő, megosztó ingyenes alkalmazás (eLink)
  • Elektronikus Eü-i Szolgáltatási Tér - EESZT: bejelentkezés
  • Erodium - Orvosi Betegirányító Rendszer
  • Facebook Videó letöltő
  • Fotómontázs, irható, online, free | PIXIZ
  • Fotókollázs, Fotókeret Online/Photo+Fan+Editor
  • Földmegfigyelési Információs Rendszer (FIR)
  • Free Picture Solutions
  • Google Térkép
  • Helyesírási tanácsadó
  • Honlap analízis-AnalayzerHQ
  • Honlakészítési leírások - TUTORIAL.HU
  • Honlap: Like és megosztás gombok, html kódok
  • Honlap,Tárhely: Ingyen
  • Horgászvideó.hu
  • Ikon konverter online - ICO Convert
  • Ingyen licenszes programok, naponta! - Giveaway Of The Day
  • Intel® Driver Update Utility
  • Internetsebesség-mérő (NMHH)
  • Ip cím_ Domain helymeghatározás
  • Ip cím - Global WHOIS Search
  • Kép konvertálása szöveggé – Free online OCR
  • Képeslapküldő: zenés képeslap és YouTube videó küldése
  • Képtömörítő Online Alkalmazás
  • Linkcsere Portál
  • Link rövidítő - Dygilinks.com
  • Link rövidítő - Google URL rövidítő
  • Link rövidítő - U.TO
  • MaNDa Téka - Magyar filmek a neten
  • McAfee | SiteAdvisor
  • Menetrend-MÁV ELVIRA
  • Mese- tv.hu - Gyerek tévék
  • Mértékegységek átváltása
  • Microsoft Update katalógus
  • MVM Fiók_Földgáz
  • Nikon D 3300 Letöltőközpont
  • OTP Bank
  • Óriásfájl küldése | Csatolom.hu
  • Proton Mail Bejelentkezés
  • PDF átalakító - smallpdf"
  • Samsung letöltések
  • SEO Tools-keersőoptimalizálás
  • nt
  • Szerencsejáték Zrt.- Online fogadás
  • Szimbólumok - billentyűzetről előhívható szimbólumok
  • Szimbólumok - Különleges írásjelek
  • Színkódok-HTML, 140 szín kódja
  • Teljesen ingyen, 150 link weboldalára!
  • Telekom Fiók - belépés
  • TV Szombathely - élő adás
  • uCoz Facebook Oldala
  • uCoz Fórum
  • uNet Online Munkaasztal
  • Útvonaltervezés - Topolisz
  • Videa.hu - videók, videó-feltöltés
  • Videóletöltő - online, ingyenes
  • Vodafone - Bejelentkezés
  • Webmester-Google
  • Weboldal keresőoptimalizálási audit ingyen! | seoceros.com
  • Weboldal tartalomelemzés, javaslat a gyorsabbá tételéhez | PageSpeed Insights
  • Website Monitoring Service: host-tracker.com
  • WebStatsDomain
  • Zene ingyenesen - YOUZEEK
  • Mentett bejegyzések
    Online Rádiók
    TV GO
    TV GO
    Statisztika

    Online összesen: 312
    Vendégek: 311
    Felhasználók: 1
    georgio
    Keresés
    Nyelvi Fordító
    Honlap ajánlása
    Időjárás

    Animált felhőkép
    Felhőkép
    Légszennyezettség
    Szombathely, Légszennyezettség, online, zöldhullám projekt,
    Időjárás | Balaton
    Balaton 30 napos előrejelzés
    Tavi Viharjelzés
    Balaton, Velencei-tó, Tisza-tó | Tavi Viharjelzés,- Előrejelzés
    Balaton: Horgászat
    Balatoni Horgászhelyek - Balatoni horgászhelyek adatbázisa

    Balatoni Horgászturisztikai Adatbázis - balatonihal.hu
    Szolunáris Tábla
    szolunáris tábla, szolunáris táblázat, szolunáris naptár, horgásznaptár,2023,
    Horgászjegy Online
    Horgászjegy.hu
    MENETRENDEK.HU
    Vasúti és Volán menetrendek | Menetrendek.hu
    E-matrica vásárlás
    Online vásárlás: ematrica.nemzetiudij.hu
    ÚTINFORM
    Magyar Nonprofit Közút Zrt. - Útinform
    Útvonaltervező
    Google Útvbonaltervező - Google Térkép
    QR-kódom
    qr kód készítés
    Nyitólap » 2014 » December » 6 » Tarhonya
    09:15:21
    Tarhonya

    Forrás: Kajareceptek kezdőknek | 2014.12.06.
     

    Tarhonya - Kész, tányérban

    Hozzávalók:

    • 50 dkg tarhonya
    • 5 evőkanál olaj
    • 1 fej hagyma
    • 1 fakanál pirospaprika
    • 1 liter forró víz
    • 1 fakanál Vegeta
    • 0,5 fakanál só

       

       

    Tarhonya - Hozzávalók

    Elkészítés:

    Először is tedd oda főni a vizet. Ha nem fél kiló tarhonyából csinálod, akkor úgy számold a vizet, hogy 10 dkg tarhonyához 2 dl kell. (Így jön ki az 50 dkg tarhonya – 5 x 2 dl = 1 liter víz.) Aztán pucold meg a hagymát, és vágd fel apróra.

    Tarhonya - Tedd oda főni a vizet! Tarhonya - Pucold meg a hagymát! Tarhonya - Vágd fel apróra a hagymát!

    Egy legalább 3 literes lábosba önts kb. 5 evőkanálnyi olajat. (10 dkg tarhonya – 1 evőkanál olaj) Forrósítsd fel, és akkor zúdítsd bele a tarhonyát. De ekkor vedd takarékra a lángot, mert (a szakácskönyv szerint) ha nagy lángon pirul a tarhonya, akkor csak megég, de a közepét nem járja át a hő. Állandóan kevergetve pirítsd szép aranyszínűre (kb. 8 perc).

    Tarhonya - Önts olajat a lábosba! Tarhonya - Borítsd bele a tarhonyát! Tarhonya - Pirítsd meg a tarhonyát, közben kevergesd!

    A pirult tarhonyához kapard hozzá az apróra vágott hagymát. Keverd el, és még 2 percig pirítsd így, együtt. Akkor szórj bele 1 fakanál pirospaprikát, keverd el, és máris öntheted rá a forró vizet. Ne lepődj meg, ha ilyen gőzfelhő keletkezik. :)

    Tarhonya - Kapard a pirult tarhonyához a hagymát! Tarhonya - Mehet hozzá az 1 fakanál pirospaprika! Tarhonya - Öntsd fel a forró vízzel!

    A paprikázást úgy szokta javasolni a szakácskönyv, hogy vegyük le a tűzről az edényt, szórjuk rá a kajára a paprikát, keverjük el, öntsük fel vízzel, és csak akkor tegyük megint vissza főni – mindezt azért, hogy ne égjen meg a paprika. De itt most a sok tarhonya között szinte le se ér a paprika az edény aljára, ezért nem fontos variálni a lánggal. :)

    Tarhonya - Mehet bele 1 fakanál Vegeta!Tarhonya - Plusz fél fakanál só!

    Mehet bele az 1 fakanál Vegeta, plusz fél fakanál (vagy inkább csapott fakanál) só. Ha újra felforr a víz, akkor fedd le a lábost, és kis lángon főzd 25-30 percig a tarhonyát. Közben azért keverd meg 2-3-szor, nehogy leragadjon!

    Tarhonya - Várd meg, míg újra felforr a víz! Tarhonya - Ha megint felforrt a víz, akkor fedd le! Tarhonya - Főzd a tarhonyát 25-30 percig!

    Tarhonya - Kész, lábosbanTarhonya - Sok szaftot tegyél rá!

    Akkor van készen, ha jó puha. 25 perc után kóstold meg, és főzd még egy kicsit, ha nem elég puha. A pörköltök kiváló körete, jó sok szaftot tegyél rá!

    Tarhonya - Kész, tányérban 2.

    Ez itt csirkemell a csirkepörköltből, de bármilyen pörkölt mellé finom a tarhonya! Savanyúság legyen hozzá!

    Jó étvágyat!

    2011. január 21. Szerző: Anyuka
    Kategória: Köretek

    Kategória: Gasztro | Recept | Megtekintések száma: 729 | Hozzáadta: georgio | Tag-ek(kulcsszavak): tarhony, elkészítése, receptek, köret, recept, köretek, Kajareceptek kezdőknek | Helyezés: 0.0/0