- 1 evőkanál olívaolaj
- 40 dkg csirkemellfilé
- 2 db sárgarépa
- 1 db fehérrépa
- 1/4 db karalábé
- 10 dkg zöldborsó
- 1 db vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 db tojás
- 2 evőkanál világos light rozsliszt
- 1 evőkanál kukoricakeményítő
- 2 evőkanál zsírszegény tejföl
- 1 dl light főzőtejszín
- 3 teáskanál tárkony
- 1 db zeller
- 1 evőkanál friss petrezselyem
- 1 db koktél paradicsom
- 1 teáskanál túró
Lépések
1. A zöldségeket és hagymákat megtisztítjuk, felaprítjuk, a csirke mellet kockára vágjuk.
2. Az olajat felhevítjük majd rádobjuk a kockára vágott vöröshagymát, egy teáskanál tárkonyt megpároljuk, majd hozzáadjuk a felaprított fokhagymát, átforgatjuk, következik a kockára vágott csirkemell fehéredésig tovább pároljuk, végezetül hozzá adjuk a zöldségeket, és együtt jól összepároljuk.
3. Majd ízesítjük sóval, borssal, tárkonnyal. 1,5l vízzel felengedjük, bele tesszük a levesbe a paradicsomot, a paprikát, a zeller levelet, az aprított petrezselyem zöldet, és lassú tűzön készre főzzük.
4. Amíg fő a levesünk elkészítjük a túrós galuskát. A felvert tojásba bele tesszük a lisztet, a túrót, csipet sót, összedolgozzuk, de nem nagyon, mert akkor kemény lesz a galuskánk. Ha majdnem megfőtt a leves, bele szaggatjuk a galuskákat, ha feljön a leves tetejére akkor megfőttek.
5. Ekkor behabarjuk a levest. A tejfölt, a tejszínt, 1 teáskanál tárkonnyal, 1 evőkanál keményítővel simára keverjük, majd a leves levéből veszünk ki, és ezzel is elkeverjük, így nem lesz csomós a leves. Egy gyors mozdulattal beleöntjük a forrásban lévő levesbe a habarást, ha újra felforrt, akkor kész a finom tárkonyos csirke raguleves túrós galuskával.
6. Tálalásnál citromot kínálunk, ha valakinek nem elég pikáns a leves.