• 1 evőkanál olívaolaj
  • 40 dkg csirkemellfilé
  • 2 db sárgarépa
  • 1 db fehérrépa
  • 1/4 db karalábé
  • 10 dkg zöldborsó
  • 1 db vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 db tojás
  • 2 evőkanál világos light rozsliszt
  • 1 evőkanál kukoricakeményítő
  • 2 evőkanál zsírszegény tejföl
  • 1 dl light főzőtejszín
  • 3 teáskanál tárkony
  • 1 db zeller
  • 1 evőkanál friss petrezselyem
  • 1 db koktél paradicsom
  • 1 teáskanál túró
     
Lépések
 
1. A zöldségeket és hagymákat megtisztítjuk, felaprítjuk, a csirke mellet kockára vágjuk.
 
2. Az olajat felhevítjük majd rádobjuk a kockára vágott vöröshagymát, egy teáskanál tárkonyt megpároljuk, majd hozzáadjuk a felaprított fokhagymát, átforgatjuk, következik a kockára vágott csirkemell fehéredésig tovább pároljuk, végezetül hozzá adjuk a zöldségeket, és együtt jól összepároljuk.
 
3. Majd ízesítjük sóval, borssal, tárkonnyal. 1,5l vízzel felengedjük, bele tesszük a levesbe a paradicsomot, a paprikát, a zeller levelet, az aprított petrezselyem zöldet, és lassú tűzön készre főzzük.
 
4. Amíg fő a levesünk elkészítjük a túrós galuskát. A felvert tojásba bele tesszük a lisztet, a túrót, csipet sót, összedolgozzuk, de nem nagyon, mert akkor kemény lesz a galuskánk. Ha majdnem megfőtt a leves, bele szaggatjuk a galuskákat, ha feljön a leves tetejére akkor megfőttek.
 
5. Ekkor behabarjuk a levest. A tejfölt,  a tejszínt, 1 teáskanál tárkonnyal, 1 evőkanál keményítővel simára keverjük, majd a leves levéből veszünk ki, és ezzel is elkeverjük, így nem lesz csomós a leves. Egy gyors mozdulattal beleöntjük a forrásban lévő levesbe a habarást, ha újra felforrt, akkor kész a finom tárkonyos csirke raguleves túrós galuskával.
 
6. Tálalásnál citromot kínálunk, ha valakinek nem elég pikáns a leves.