• 4 db tanyasi csirkecomb
  • 1 kg újkrumpli
  • 1 db citrom
  • 20 dl olaj
  • 6 gerezd fokhagyma
  • 4 db babérlevél
  • 1 dl fehérbor
  • 4 evőkanál olívaolaj
  • 1 csipetnyi só
  • 2 teáskanál ételízesítő
  • 1 csipetnyi örölt színes bors
  • 1 csipetnyi szerecsendió
  • 1 csipetnyi bazsalikom
  • 1 csipetnyi kakkukfű

 

Lépések
 
1. A fűszereket ízlés szerinti mennyiségben keverjük össze.
 
2. A combokat vágjuk ketté, majd alaposan dörzsöljük be az összekevert fűszerkeverékkel, és hagyjuk pár órát (v. egy egész éjszakát) állni, hogy az ízek kellően átjárják a húst
 
3. Egy nagyobb tepsibe öntsük bele a bort, az olívaolajat, és helyezzük egymásmellé a befűszerezett combokat, tegyük közé a babérlevelet, héjastól a fokhagymagerezdeket, a cikkekre vágott citromot, majd fedjük le a tepsit alufóliával.
 
4. Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten kb. 45 perc alatt pároljuk puhára a húst.
 
5. Az újkrumplit egy dörzsis szivaccsal dörzsöljük át, mossuk meg alaposan, majd vágjuk félbe. Ezután szórjuk meg sóval, és forgassuk alaposan össze.
 
6. Vegyük ki a sütőből a tepsit, és locsoljuk meg a húst a szafttal, majd tegyük köré félbevágott újkrumplit, szórjuk meg az olajbogyóval, és tegyük vissza a sütőbe. Ezután addig süssük, még a krumpli puhára, és a hús szép pirosra sül. (közben locsoljuk meg a húst a szafttal) Tálaláskor helyezzük tányérra a pirosra sült csirkecombot, majd ízlés szerint tegyünk mellé a krumpliból, olajbogyóból, és a sült fokhagymából, majd úgy kínáljuk.