Hozzávalók:
- 50 dkg Mascarpone
- 5 dkg porcukor
- 5 db tojás
- 1 cs vaníliacukor
- 3 dl kávé
- kevés rum, vagy rum aroma
- 40 db babapiskóta
- holland kakaópor
- 1 db sportszelet
Elkészítés:
A tiramisu elkészítéséhez a mascarponét egy nagy keverőtálba tesszük, hozzáadjuk a porcukrot, vaniliacukrot és a tojások sárgáját és kihabosítjuk. A fehérjéket robotgéppel kemény habbá verjük, és laza mozdulatokkal a tojássárgás mascarponéhez keverjük.
Egy mélytányérba töltjük a kávét, és belekeverjük az rum aromát- vagy rumot, majd a babapiskótákat gyors mozdulatokkal megforgatjuk benne vigyázva, hogy ne ázzanak el. Egy magasfalú jénaiba szorosan egymás mellé tesszük a megmártott piskótákat. Rákenünk a krémből elosztva a rétegezéshez, majd kakaóporral meghintünk minden réteget.
Addig rétegezzük amíg el nem fogy a babapiskóta és a krém. Arra ügyeljünk, hogy a krémmel zárjuk a tiramisu tetejét, megszórva kakaóporral. Majd a kakaópor tetejére ráreszeljük a sportszeletet. Egy éjszakára a hűtőszekrénybe tesszük, hogy megpuhuljon a babapiskóta és összeérjenek az ízek. Jó étvágyat hozzá
Lívia Dobay receptje