Sokszor nem tudjuk, hogy mit is készítsünk reggelire, ami gyors, finom és még egészséges is. Ha unjuk már a főtt tojást vagy a szalámis kenyeret, számtalan kencével kísérletezhetünk. Persze nem mindig van erőnk és fantáziánk valami különlegeset kitalálni.
A következő recept nem csak hogy különleges, hanem nagyon könnyen és rövid idő alatt elkészíthető is. Így húsvét előtt pedig igazán aktuális lehet kipróbálni, hiszen, ha bevált és ízlik a család összes tagjának, akkor majd a távolról érkező vendégeket is meglephetjük vele az ünnep reggelén egy kis főt tojás vagy sonka mellé.
Hozzávalók:
- 25 dkg vaj,
- 4 evőkanál reszelt torma,
- 3 evőkanál citromlé,
- só,
- egy csipet snidling vagy apróra vágott újhagyma,
- 1 teáskanál olívaolaj
Elkészítés: A tormát elkeverjük a citromlével, az olívaolajjal, majd hozzáadjuk a szobahőmérsékletű kenhető vajhoz. Apróra vágjuk a hagymát, majd hozzákeverjük az egészhez, és egy picit megsózzuk. Addig keverjük, míg pépes állagú nem lesz a kencénk. Tegyük bele egy jól záródó dobozba, így hűtőben tárolva egy hétig is eláll.