A túrógombóc egy igazán népszerű finomság és emelett sokaknak mumus az elkészítése.
…én most egy olyan receptet hozok nektek, amit könnyedén el tudtok készíteni, nem fő szét, nem esik össze, nem lesz kemény…semmi olyan rizikója nincs ami egyébként a túrógombóc készítésénél felmerül.
Amelett, hogy biztos siker, még azért is szeretem ezt a receptet, mert olyan finom krémes miután elkészül, sokkal finomabb számomra mint a prézlis verzió.
Hozzávalók:
A gombóchoz:
- 12 dkg Gullon élelmi rostban gazdag keksz
- 2 tojás
- 50 dkg túró
- 7 dkg eritrit
- 1 citrom reszelt héja
Az öntethez:
- 40 dkg tejföl
- 2 tojás
- 4 dkg eritrit
- 1 tk vaníliakivonat
- fél citrom frissen facsart leve
Elkészítés:
A kekszet összetöröm, a tojásfehérjét kemény habbá verem.
A túróhoz adom az eritritet, a tojássárgáját, a reszelt citromhéjat, a kekszet, összekeverem majd óvatosan hozzáforgatom a kemény habbá vert tojásfehérjét.
A túrós masszából tetszőleges méretű gombócokat formázok és hőálló tálba sorakoztatom őket.
A tejfölt kikeverem a tojással, az eritrittel, a vaníliakivonattal és a frissen facsart citromlével és a gombócokra locsolom.
170 fokra előmelegített sütőben, légkeveréses fokozaton, kb. 30 perc alatt készre sütöm.