Belföld [5635] |
Bulvár | Celeb [149] |
Bűnügy [405] |
Csináld magad [1] |
Extrém [319] |
Egészség | Életmód [754] |
Érdekes | Különleges | Rejtélyes [982] |
Európai Unió [203] |
Gasztro | Recept [4369] |
Gazdaság [487] |
Horgász [1293] |
Játék, -pihenés, -szórakozás [160] |
Jó tudni! [2442] |
Kommentár | Reakció | Vélemény [1393] |
Politika [722] |
Receptek sonkapréshez [30] |
Számítástechika | IT [4257] |
Történelem | Kultúra [922] |
Tudomány | Technika [3054] |
Választások [405] |
Világ [3423] |
Weboldalam hírei [60] |
- 000 December
- 2012 Augusztus
- 2012 Szeptember
- 2012 Október
- 2012 November
- 2012 December
- 2013 Január
- 2013 Február
- 2013 Március
- 2013 Április
- 2013 Május
- 2013 Június
- 2013 Július
- 2013 Augusztus
- 2013 Szeptember
- 2013 Október
- 2013 November
- 2013 December
- 2014 Január
- 2014 Február
- 2014 Március
- 2014 Április
- 2014 Május
- 2014 Június
- 2014 Július
- 2014 Augusztus
- 2014 Szeptember
- 2014 Október
- 2014 November
- 2014 December
- 2015 Január
- 2015 Február
- 2015 Március
- 2015 Április
- 2015 Május
- 2015 Június
- 2015 Július
- 2015 Augusztus
- 2015 Szeptember
- 2015 Október
- 2015 November
- 2015 December
- 2016 Január
- 2016 Február
- 2016 Március
- 2016 Április
- 2016 Május
- 2016 Június
- 2016 Július
- 2016 Augusztus
- 2016 Szeptember
- 2016 Október
- 2016 November
- 2016 December
- 2017 Január
- 2017 Február
- 2017 Március
- 2017 Április
- 2017 Május
- 2017 Június
- 2017 Július
- 2017 Augusztus
- 2017 Szeptember
- 2017 Október
- 2017 November
- 2017 December
- 2018 Január
- 2018 Február
- 2018 Március
- 2018 Április
- 2018 Május
- 2018 Június
- 2018 Július
- 2018 Augusztus
- 2018 Szeptember
- 2018 Október
- 2018 November
- 2018 December
- 2019 Január
- 2019 Február
- 2019 Március
- 2019 Április
- 2019 Május
- 2019 Június
- 2019 Július
- 2019 Augusztus
- 2019 Szeptember
- 2019 Október
- 2019 November
- 2019 December
- 2020 Január
- 2020 Február
- 2020 Március
- 2020 Április
- 2020 Május
- 2020 Június
- 2020 Július
- 2020 Augusztus
- 2020 Szeptember
- 2020 Október
- 2020 November
- 2020 December
- 2021 Január
- 2021 Február
- 2021 Március
- 2021 Április
- 2021 Május
- 2021 Június
- 2021 Július
- 2021 Augusztus
- 2021 Szeptember
- 2021 Október
- 2021 November
- 2021 December
- 2022 Január
- 2022 Február
- 2022 Március
- 2022 Április
- 2022 Május
- 2022 Június
- 2022 Július
- 2022 Augusztus
- 2022 Szeptember
- 2022 Október
- 2022 November
- 2022 December
- 2023 Január
- 2023 Február
- 2023 Március
- 2023 Április
- 2023 Május
- 2023 Június
- 2023 Július
- 2023 Augusztus
- 2023 Szeptember
- 2023 Október
- 2023 November
- 2023 December
- 2024 Január
- 2024 Február
- 2024 Március
- 2024 Április
- 2024 Május
- 2024 Június
- 2024 Július
- 2024 Augusztus
- 2024 Szeptember
- 2024 Október
- 2024 November
- 2024 December
- 2025 Január
- 2025 Február
- 2025 Március
- 2025 Április
- 2025 Május
- 2025 Június
- 2025 Július
07:31:14 Tuti ázsiai wokos tészta kacsamellel | |
Forrás: Fördős Zé Magazin | Fördős Zé | 2017.10.05. A wokban készülő ételeknél nagyon fontos, hogy a serpenyő mindig tűzforró legyen és egyszerre csak kevés alapanyagot pirítsunk benne. Így érhetjük el a roppanós, pirult állagot ahelyett, hogy az alapanyagokat unalmasan puhára párolnánk. Mindig tartsátok forrón a wokotokat!Hozzávalók 4 személyre
A sárgarépát karikára, az újhagymát és a cukorborsót falatnyi darabokra, a shiitake gombát félbe, a pak choit pedig durvára vágjuk. A shimeji gombákat szálakra szedjük, a kacsamellet pedig fél centi vastag csíkokra szeleteljük. Egy lábasban sós vizet forralunk a tészta főzéséhez. A wokban jól felforrósítunk 1 evőkanál olajat. Rádobjuk a szeletelt kacsamellet, és magas lángon aranybarnára pirítjuk úgy, hogy ne száradjanak ki, a szeletek közepe egy kicsit rózsaszínű maradjon. Tányérra szedjük a húst, és félretesszük. Újabb evőkanálnyi olajat öntünk a wokba, és magas lángon lepirítjuk a sárgarépát, kiszedjük, és ugyanezt tesszük a gombákkal, az újhagymával és a cukorborsóval is. Mindig csak annyi olajat öntsünk a wokba, hogy ne legyen száraz. Amikor minden zöldséget megpirítottunk, a wokba dobjuk a reszelt gyömbért, a karikára vágott citromnádat, a felszeletelt fokhagymát, valamint a chilit, és magas lángon 2-3 percig kevergetve pirítjuk. Közben kifőzzük a tésztát, leszűrjük és készenlétben tartjuk. Visszatesszük a wokba a húst és a zöldségeket is, hozzáadjuk a durvára vágott pak choit, meglocsoljuk szójaszósszal, megszórjuk a barna cukorral, és addig pirítjuk, amíg a cukor feloldódik, a levelek összeesnek, a szósz besűrűsödik. Beledobjuk a kifőtt tésztát és gyorsan átforgatjuk. Tálaláskor pár csepp szezámolajat locsolunk rá, megszórjuk a pirított szezámmaggal és durvára vágott zöldfűszerrel. | |
|