A Google hamarosan jelentős átalakításokat fog bevezetni közismert levelezőrendszere webes kiadásában - derül ki egy, a cég által a héten szétküldött emailből. A fejlesztéseknek köszönhetően a Gmail megjelenése is jelentősen változik majd, de új funkciók is meg fognak jelenni benne.

Bár a Google egyelőre nem mutatott meg semmit abból, hogy a megújuló Gmail hogyan is fog kinézni, azt elárulta, hogy a funkcionális újítások terén mire lehet számítani. Ezek szerint az új Gmail gyorsválasz funkciót kap, de megjelenik majd benne egy offline mód, valamint a levelek "altatásának" lehetősége is.

A megújult Gmail-t első körben a Google fizetős G Suite csomagjának előfizetői láthatják majd meg és próbálhatják majd ki egy korai hozzáférési program keretében az elkövetkező hetek során. A szélesebb nyilvánosság számára ezt követően - vélhetően valamikor a nyár folyamán - válhat majd elérhetővé a továbbfejlesztett levelezőrendszer.

A webes Gmail-re egyébként alaposan ráfér már egy frissítés, miután azt a Google a rendszer 14 évvel ezelőtti bemutatása óta csak minimális mértékben frissítette - így az mára minden tekintetben elavultnak tekinthetővé vált.