A Microsoft - miután a múlt hónap közepén eltávolította - a héten újra letölthetővé tette a Windows 10 következő verziójának ISO formátumú telepítőkészleteit. Így mostantól ismét lehet friss installációkat létrehozni az egyelőre csak előzetes változatban elérhető rendszerből, illetve megint lehet csatlakozni annak Insider programjához is.

Mint arról beszámoltunk, Redmond azért törölte korábban weboldaláról a Windows 10 Redstone 5-ös frissítésének telepítőkészleteit, mert az azokba égetett fix lejárati dátum elérkezett, illetve elmúlt, újabb verziót pedig nem adott ki belőlük - így a rendszer effektív ezekből az ISO képfájlokból a továbbiakban telepíthetetlenné vált. Emiatt az elmúlt három hétben csak a már korábban létrehozott Insider telepítéseket lehetett használni.

A most kiadott friss ISO-kból azonban már újra fel lehet rakni a Windows 10 következő verziójának előzetesét olyan gépekre is, amiken az korábban nem futott, illetve a már meglévő telepítések helyére is lehet "tiszta", új installációkat rakni. A képfájlok közül a legfrissebb egyébként már tartalmazza annak a Your Phone alkalmazásnak az első előzetes változatát is, aminek segítségével majd PC-nkről is el tudjuk érni telefonjaink teljes tartalmát, anélkül, hogy ehhez előbbit elő kellene vennünk.