A Microsoft jelentős változásokat tervez bevezetni a Windows 10 évek óta megszokott frissítési rendszerén - jelentette be a cég egy, a hét elején közzétett posztjában. Ennek értelmében mostantól az eddig megszokott évi kettő - őszi és tavaszi - helyett már csak egy teljesen új verzió megjelenése lesz várható a rendszerből, míg a másik csak egy javítócsomagszerű frissítés lesz majd.

A nagyobb, tavaszi frissítések továbbra is alapjaiban alakíthatják majd át a Windows 10 működését, számos új funkciót és változást hozva abba, az őszi frissítés azonban csak a teljesítmény növelésére és a bugok kiirtására fog koncentrálni. Ezzel összefüggésben utóbbi a szokásos havi foltcsomagokhoz hasonló formátumban fog megérkezni, és telepítése is jóval gyorsabban fog lezajlani, mint a teljes értékű tavaszi frissítésnek.

Az első, az új rendnek megfelelő frissítéspárost a most tavasszal megjelent, korábban 19H1 kódnéven emlegetett 2019 Májusi Frissítés, valamint annak őszre várt társa, a 19H2 fogják képezni. Ezek közül utóbbi már csak a fent említett, "lightosabb" szervízcsomag lesz, aminek kiadását a Microsoft jelenleg szeptemberre tervezi.

Új funkciók az idén őszi frissítésben nem, csak majd jövőre, a jelenleg 20H1-ként emlegetett következő Windows 10 verzióban lesznek várhatók.