A Microsoft a napokban, a Windows-ok novemberi frissítőcsomagjainak kiadásával egy időben átmeneti változást jelentett be a rendszerek frissítésével kapcsolatban. Ennek értelmében a december havi foltcsomagok el fognak térni a megszokottaktól, mert csak a legszükségesebb terjedelemben fognak kiadásra kerülni.

Ez konkrétan azt jelenti, hogy Redmond nem ad majd ki ún. előzetes verziót a frissítésekből decemberben, és vélhetően a nem biztonsági jellegű javításokat is mellőzi majd. Ehelyett csakis a legfontosabb sebezhetőségek lezárására lehet majd számítani. A cég a döntést a karácsonyi és újévi ünnepi időszakkal indokolta, és azt mondta, hogy a Windows-ok frissítését januártól kezdődően a megszokott módon kezdi majd újra.

A mostani egyébként rövid időn belül a második alkalom, hogy a Microsoft minimálisra csökkenti a Windows-ok frissítését. A cég ugyanis tavasszal, a koronavírus-járvány kitörésekor szintén közölte, hogy egy ideig csak a legszükségesebb javításokat fogja elvégezni rendszerein - igaz, a "szünet" akkor nem egy, hanem végül három hónapig tartott, mert a vállalat csak a nyár közepén állt vissza a normál frissítési rendszere.