A Microsoft hamarosan jelentős változtatásokat tervez bevezetni Windows 10 rendszere frissítési mechanizmusának működésében - szivárgott ki a cégtől. Ezen módosításoknak köszönhetően a driverek új verziói a felhasználóknak várhatóan kevesebb problémát okoznak majd.

A változásoknak köszönhetően a jövőben az eszközgyártók nagyobb befolyással bírhatnak majd afelett, hogy meghajtóprogramjaik hogyan és milyen ütemben kerülnek ki a felhasználókhoz. Így például meghatározhatják majd, hogy azok több lépésben, először csak a felhasználók kis számához települjenek fel a Windows Update-en keresztül, és csak akkor jussanak el más gépekre is, ha előbbieken nem okoznak problémát.

Ezen kívül Redmond el fogja tolni az új meghajtók kiadását a saját, az operációs rendszerhez szánt frissítéseinek elérhetővé tételéhez képest. Ezen intézkedés célja szintén az, hogy megakadályozza: csak akkor derüljön fény arra, hogy a meghajtók és a Windows frissítései "összevesznek" egymással, amikor már rengeteg gépre kerültek fel és hasonlóan sok felhasználónak okoztak problémákat.

Az újítások elsősorban az eszközgyártók számára jelentenek csak változásokat, a felhasználók pedig mindezekből csak annyit látnak majd, hogy gépeiken a frissítések kevesebb problémát okoznak, illetve, hogy mostantól új meghajtók a havi, illetve féléves frissítések között is elérhetővé válhatnak eszközeikhez a Windows Update-en keresztül.