A Microsoft a múlt hét végén soron kívüli javítást adott ki Windows 10 rendszeréhez, ami számos, abban az elmúlt hónapok során azonosított működési rendellenességet javít. Ezen között van az az igen problémás hiba is, ami jelentősen megrövidíthette az SSD-meghajtók életét, az azokon végzett extrém gyakori töredezettségmentesítés révén.

Ugyanakkor a frissítés ezen kívül további közel hat tucat egyéb problémát is orvosol, amik többek között maga a Windows Update, az ActiveX vezérlők, a betűtípusok, a billentyűzet és az egér, valamint a DDE működésében okozhattak különböző fagyásokat és hibákat. Szintén ott van az eliminált bugok között több hálózati probléma a VPN-ek, a helyi megosztásokkal, valamint a távmenedzsmenttel és a virtuális asztalokkal kapcsolatos gond is.

A meglehetősen nagy, 351 megabájtos KB4571744 foltgyűjtemény egyelőre csak előnézetben érhető el, ami azt jelenti, hogy csak azok gépére kerül fel, akik kifejezetten kérik, letöltik és telepítik azt. Ugyanakkor vélelmezhető, hogy a folt be fog kerülni a következő havi foltcsomagba is, aminek részeként már automatikusan is fel fog települni a Windows 10-ekre.

Frissítés: Sajnos úgy tűnik, hogy a frissítés telepítése egy igen kellemetlen mellékhatással is járhat, és alvászavarokat okozhat a gép számára.