A Microsoft a héten egy új frissítést adott ki Windows 10 rendszeréhez, ami a szokottól eltérően nem újonnan felfedezett sebezhetőségeket, hanem egy korábbi frissítés problémáit orvosolja. A most megjelent KB4576754 települése ugyanis után azok a gépek, amiket a KB4559309 belassított, ismét a korábbi sebességen működnek majd.

Utóbbi frissítést Redmond eredetileg még júniusban publikálta azért, hogy lecserélje vele a Windows 10-eken régebbi, teljesen saját fejlesztésű Edge böngészőjét újabb, Chromium-alapú változatára. Ugyanakkor a foltnak nem szándékolt mellékhatásai is voltak, és települését követően sok felhasználó a rendszerindítási folyamat és a gép működésének is általános lassulásáról számoltak be.

A most kiadott újabb folt ezen problémákat hivatott elhárítani, és a korábbi bootolási, illetve működési sebességet visszaállítani. Ezt elsősorban a gamerek vehetik majd nagyon észre, hiszen náluk a lassulás nagyon látványosan érinthette a játékok működését, de az irodai gépek felhasználói is észrevehető változásokat vehetnek majd észre.

Akárcsak az eredeti frissítés, a mostani is automatikusan települ a gépekre, így a felhasználóknak felkerüléséhez semmit nem kell csinálniuk.