Hozzávalók:
- 80 dkg marhahús
- 50 dkg vöröshagyma
- 25 dkg paprika
- 25 dkg paradicsom
- 2 dl vörösbor
- 25 dkg burgonya
- 25 dkg füstölt szalonna
- 80 dkg házi tarhonya
- 2 evőkanál olaj
- ételízesítő
- őrölt bors
- köménymag
- 3 dkg pirospaprika
Hétfő, 2021-04-12, 13:11:26
|
Belföld [4807] Belföldi, általam válogatott cikkek, írások. |
Bulvár | Celeb [138] Érdekesebb bulvár hírek. |
Bűnügy [223] Bűnügyi hírek, információk |
Extrém [239] Extrém, megdöbbentő hírek. |
Egészség | Életmód [652] Egészséggel, életmóddal, kapcsolatos hírek, információk, tanácsok. |
Érdekes | Különleges | Rejtélyes [943] Érdekes, különleges, rejtélyes esetek, ironikus, vicces, humoros hírek, információk. írások. |
Gasztro | Recept [2680] Gasztronómiai hírek, információk, receptek. |
Horgász [1023] Horgászoknak szóló hírek, információk. |
Játék, -pihenés, -szórakozás [121] Ötletek, ajánlott oldalak, programok. |
Jó tudni! [2038] Fontos, hasznos információk, határidők, változások, tanácsok. Programok, rendezvények. |
Kommentár | Reakció | Vélemény [1114] Kritikus írások, vélemények, reakciók, a magyar politika és közélet cselekedeteire, visszásságaira. |
Receptek sonkapréshez [27] Receptek, leírások házi húskészítmények (felvágott, sonka, disznósajt, stb.)sonkapréssel történő elkészítéséhez |
Számítástechika | IT [3256] Hírek, újdonságok, tippek, trükkök, ajánlások, stb. |
Történelem | Kultúra [737] Történelmi és kulturális vonatkozású hírek, információk. |
Tudomány | Technika [1792] Újdonságok, felfedezések, új kutatási eredmények, érdekességek. |
Választások [285] Országgyűlési, önkormányzati és EU választások előkészületeivel, lebonyolításával összefüggő hírek, információk. |
Világ [2626] Nemzetközi, általam válogatott cikkek, írások. |
Weboldalam hírei [40] Tájékoztatás a honlapon történt változásokról. |
08:18:11 Vörösboros marhapörkölt tarhonyával | |
Forrás: mindmegette.hu | 2017.07.27. Hozzávalók:
Elkészítés: Az apróra vágott hagymát üvegesre dinszteljük, rátesszük a kockára vágott paprikát és paradicsomot, majd a húst. Pirospaprikával, ételízesítővel, borssal és őrölt köménnyel fűszerezzük, beleöntjük a bort, és lefedve addig főzzük, míg a hús megpuhul. A felkockázott szalonnát megpirítjuk. Hozzáadjuk a tarhonyát, s együtt egy kicsit megpirítjuk, majd felöntjük vízzel, sózzuk, borsozzuk. Amikor félig megfőtt, hozzáadjuk a felkockázott burgonyát, és készre főzzük. A marhapörköltet a tarhonyával tálaljuk. | |
|