Belföld [5635] |
Bulvár | Celeb [149] |
Bűnügy [405] |
Csináld magad [1] |
Extrém [319] |
Egészség | Életmód [754] |
Érdekes | Különleges | Rejtélyes [982] |
Európai Unió [203] |
Gasztro | Recept [4369] |
Gazdaság [487] |
Horgász [1293] |
Játék, -pihenés, -szórakozás [160] |
Jó tudni! [2442] |
Kommentár | Reakció | Vélemény [1393] |
Politika [722] |
Receptek sonkapréshez [30] |
Számítástechika | IT [4257] |
Történelem | Kultúra [922] |
Tudomány | Technika [3054] |
Választások [405] |
Világ [3423] |
Weboldalam hírei [60] |
- 000 December
- 2012 Augusztus
- 2012 Szeptember
- 2012 Október
- 2012 November
- 2012 December
- 2013 Január
- 2013 Február
- 2013 Március
- 2013 Április
- 2013 Május
- 2013 Június
- 2013 Július
- 2013 Augusztus
- 2013 Szeptember
- 2013 Október
- 2013 November
- 2013 December
- 2014 Január
- 2014 Február
- 2014 Március
- 2014 Április
- 2014 Május
- 2014 Június
- 2014 Július
- 2014 Augusztus
- 2014 Szeptember
- 2014 Október
- 2014 November
- 2014 December
- 2015 Január
- 2015 Február
- 2015 Március
- 2015 Április
- 2015 Május
- 2015 Június
- 2015 Július
- 2015 Augusztus
- 2015 Szeptember
- 2015 Október
- 2015 November
- 2015 December
- 2016 Január
- 2016 Február
- 2016 Március
- 2016 Április
- 2016 Május
- 2016 Június
- 2016 Július
- 2016 Augusztus
- 2016 Szeptember
- 2016 Október
- 2016 November
- 2016 December
- 2017 Január
- 2017 Február
- 2017 Március
- 2017 Április
- 2017 Május
- 2017 Június
- 2017 Július
- 2017 Augusztus
- 2017 Szeptember
- 2017 Október
- 2017 November
- 2017 December
- 2018 Január
- 2018 Február
- 2018 Március
- 2018 Április
- 2018 Május
- 2018 Június
- 2018 Július
- 2018 Augusztus
- 2018 Szeptember
- 2018 Október
- 2018 November
- 2018 December
- 2019 Január
- 2019 Február
- 2019 Március
- 2019 Április
- 2019 Május
- 2019 Június
- 2019 Július
- 2019 Augusztus
- 2019 Szeptember
- 2019 Október
- 2019 November
- 2019 December
- 2020 Január
- 2020 Február
- 2020 Március
- 2020 Április
- 2020 Május
- 2020 Június
- 2020 Július
- 2020 Augusztus
- 2020 Szeptember
- 2020 Október
- 2020 November
- 2020 December
- 2021 Január
- 2021 Február
- 2021 Március
- 2021 Április
- 2021 Május
- 2021 Június
- 2021 Július
- 2021 Augusztus
- 2021 Szeptember
- 2021 Október
- 2021 November
- 2021 December
- 2022 Január
- 2022 Február
- 2022 Március
- 2022 Április
- 2022 Május
- 2022 Június
- 2022 Július
- 2022 Augusztus
- 2022 Szeptember
- 2022 Október
- 2022 November
- 2022 December
- 2023 Január
- 2023 Február
- 2023 Március
- 2023 Április
- 2023 Május
- 2023 Június
- 2023 Július
- 2023 Augusztus
- 2023 Szeptember
- 2023 Október
- 2023 November
- 2023 December
- 2024 Január
- 2024 Február
- 2024 Március
- 2024 Április
- 2024 Május
- 2024 Június
- 2024 Július
- 2024 Augusztus
- 2024 Szeptember
- 2024 Október
- 2024 November
- 2024 December
- 2025 Január
- 2025 Február
- 2025 Március
- 2025 Április
- 2025 Május
- 2025 Június
- 2025 Július
07:42:08 Vöröskáposzta, csirkehússal töltve | |
Forrás: Mit főzzünk ma! || 2019.03.25. Hozzávalók: 12 levél vöröskáposzta
A sós vízzel teli fazekat feltesszük a főzőlapra. Amikor forrni kezd, belehelyezzük a káposztát. Lila káposztát választottunk, mert annak gyengébb az íze. A húst apró kockára vágjuk fel. A kenyeret is kockákra vágjuk, lehet bármilyen kenyér, mi most fehérkenyeret választottunk. Egy kicsit megpirítjuk a sütőben. Nem szabad nagyon megpirítani, mert kenyérnek majd fel kell szívnia a tojás sárgáját. A káposztát kivesszük, ne ijedjenek meg, ha lila lesz a kezük citromlével el tudják távolítani a lila színt a kezükről. A tojás sárgáját és a fehérjét elválasztjuk. A pirított zsemlekockához adjuk a sárgáját összekeverjük és félretesszük. Közben elkészítjük a tölteléket. A bacont felkockázzuk és a zsírjára pirítjuk. Természetesen ha vegetáriánusoknak készítjük ezt az ételt, akkor a bacont és a húst ki kell hagyni, a csirke helyett válasszanak valamilyen más zöldséget. Hagymát is felszeljük, piros kaliforniai paprikát is adunk a pirított szalonnához, nem csak az íze, de a színe miatt is. A szegfűborssal megszórjuk, melyet előtte összetörtünk. Csirkemellhez aktuális árat itt találnak. Julienne-re vágott répát, zellert adunk még a pirított szalonnához. Amikor már megpárolódtak a zöldségek, kevés tejszínt adunk hozzá, visszaforraljuk. Ha nem elég sűrű, lisztet adunk hozzá. Hozzáadjuk a tojásos pirított kenyeret, az egészet összekeverjük. Káposztalevélbe beletesszük a tölteléket, becsomagoljuk, s a jénaiba rakjuk. Tejföllel megöntözzük, 180 fokon pedig készre sütjük. Amikor a tejföl piroskás színű, akkor jó. Tálalásnál kaporral és paradicsommal díszítjük. | |
|