A WSAPatch meglepően kevés módosítást végez el ennek érdekében, ami egyben egyértelművé teszi azt is, hogy a Microsoft nem technikai okok miatt, hanem azért tartja vissza ezt a lehetőséget a Windows 10-ből, hogy ezáltal is a Windows 11-re váltásra ösztönözze a felhasználókat. Az már más kérdés, hogy vajon hányan fognak majd pont az Android programok futtatásának lehetősége miatt váltani - de ez valószínűleg a Windows 11 minden egyes újításával kapcsolatban elmondható lehetne.

A Windows 10-en futó Windows Subsystem for Android

Mindenesetre a segédprogrammal már nincs szükség erre - legalábbis technikai értelemben. Működéséhez ugyanis szükség van két fájl felmásolására is a Windows 11-ből a Windows 10-re, valamint persze a Windows Subsystem for Android letöltésére is, ami minimum kérdéses, hogy jogszerű -e ebben az esetben.

Aki semmiképpen sem tud meglenni az Android alkalmazások a Windows 10-en futtatásának lehetősége nélkül, az egyébként a WSA mellett több kereskedelmi alternatívát is használhat erre a célra, mint pl. a Bluestacks vagy a Genymotion, amik hivatalosan és támogatják a Windows 10-et és teljesen jogszerűen használhatók erre a célra.