Csütörtök, 2024-05-09, 17:57:54
Nyitólap Regisztráció
Üdvözöllek, Vendég
A fejezet kategóriái
Belföld [5513]
Belföldi, általam válogatott cikkek, írások.
Bulvár | Celeb [149]
Érdekesebb bulvár hírek.
Bűnügy [382]
Bűnügyi hírek, információk
Csináld magad [1]
Barkácsolási ötletek
Extrém [313]
Extrém, megdöbbentő hírek.
Egészség | Életmód [751]
Egészséggel, életmóddal, kapcsolatos hírek, információk, tanácsok.
Érdekes | Különleges | Rejtélyes [981]
Érdekes, különleges, rejtélyes esetek, ironikus, vicces, humoros hírek, információk. írások.
Európai Unió [183]
Hírek az Európai Unióból
Gasztro | Recept [4072]
Gasztronómiai hírek, információk, receptek.
Gazdaság [430]
A gazdasági élet hírei
Horgász [1234]
Horgászoknak szóló hírek, információk.
Játék, -pihenés, -szórakozás [155]
Ötletek, ajánlott oldalak, programok.
Jó tudni! [2409]
Fontos, hasznos információk, határidők, változások, tanácsok. Programok, rendezvények.
Kommentár | Reakció | Vélemény [1361]
Kritikus írások, vélemények, reakciók, a magyar politika és közélet cselekedeteire, visszásságaira.
Politika [596]
Politikai jellegű hírek információk
Receptek sonkapréshez [28]
Receptek, leírások házi húskészítmények (felvágott, sonka, disznósajt, stb.)sonkapréssel történő elkészítéséhez
Számítástechika | IT [4066]
Hírek, újdonságok, tippek, trükkök, ajánlások, stb.
Történelem | Kultúra [916]
Történelmi és kulturális vonatkozású hírek, információk.
Tudomány | Technika [2953]
Újdonságok, felfedezések, új kutatási eredmények, érdekességek.
Választások [382]
Országgyűlési, önkormányzati és EU választások előkészületeivel, lebonyolításával összefüggő hírek, információk.
Világ [3308]
Nemzetközi, általam válogatott cikkek, írások.
Weboldalam hírei [57]
Tájékoztatás a honlapon történt változásokról.
Belépés
NÉVNAPOK
Kedvencek
  • Avast - My Avast
  • ChatGPT ingyen
  • Linkgyűjtemény készítő, megosztó ingyenes alkalmazás (eLink)
  • Elektronikus Eü-i Szolgáltatási Tér - EESZT: bejelentkezés
  • Erodium - Orvosi Betegirányító Rendszer
  • Facebook Videó letöltő
  • Fotómontázs, irható, online, free | PIXIZ
  • Fotókollázs, Fotókeret Online/Photo+Fan+Editor
  • Földmegfigyelési Információs Rendszer (FIR)
  • Free Picture Solutions
  • Google Térkép
  • Helyesírási tanácsadó
  • Honlap analízis-AnalayzerHQ
  • Honlakészítési leírások - TUTORIAL.HU
  • Honlap: Like és megosztás gombok, html kódok
  • Honlap,Tárhely: Ingyen
  • Horgászvideó.hu
  • Ikon konverter online - ICO Convert
  • Ingyen licenszes programok, naponta! - Giveaway Of The Day
  • Intel® Driver Update Utility
  • Internetsebesség-mérő (NMHH)
  • Ip cím_ Domain helymeghatározás
  • Ip cím - Global WHOIS Search
  • Kép konvertálása szöveggé – Free online OCR
  • Képeslapküldő: zenés képeslap és YouTube videó küldése
  • Képtömörítő Online Alkalmazás
  • Linkcsere Portál
  • Link rövidítő - Dygilinks.com
  • Link rövidítő - Google URL rövidítő
  • Link rövidítő - U.TO
  • MaNDa Téka - Magyar filmek a neten
  • McAfee | SiteAdvisor
  • Menetrend-MÁV ELVIRA
  • Mese- tv.hu - Gyerek tévék
  • Mértékegységek átváltása
  • Microsoft Update katalógus
  • MVM Fiók_Földgáz
  • Nikon D 3300 Letöltőközpont
  • OTP Bank
  • Óriásfájl küldése | Csatolom.hu
  • Proton Mail Bejelentkezés
  • PDF átalakító - smallpdf"
  • Samsung letöltések
  • SEO Tools-keersőoptimalizálás
  • nt
  • Szerencsejáték Zrt.- Online fogadás
  • Szimbólumok - billentyűzetről előhívható szimbólumok
  • Szimbólumok - Különleges írásjelek
  • Színkódok-HTML, 140 szín kódja
  • Teljesen ingyen, 150 link weboldalára!
  • Telekom Fiók - belépés
  • TV Szombathely - élő adás
  • uCoz Facebook Oldala
  • uCoz Fórum
  • uNet Online Munkaasztal
  • Útvonaltervezés - Topolisz
  • Videa.hu - videók, videó-feltöltés
  • Videóletöltő - online, ingyenes
  • Vodafone - Bejelentkezés
  • Webmester-Google
  • Weboldal keresőoptimalizálási audit ingyen! | seoceros.com
  • Weboldal tartalomelemzés, javaslat a gyorsabbá tételéhez | PageSpeed Insights
  • Website Monitoring Service: host-tracker.com
  • WebStatsDomain
  • Zene ingyenesen - YOUZEEK
  • Mentett bejegyzések
    Online Rádiók
    TV GO
    TV GO
    Statisztika

    Online összesen: 1
    Vendégek: 1
    Felhasználók: 0
    Keresés
    Nyelvi Fordító
    Honlap ajánlása
    Időjárás

    Animált felhőkép
    Felhőkép
    Légszennyezettség
    Szombathely, Légszennyezettség, online, zöldhullám projekt,
    Időjárás | Balaton
    Balaton 30 napos előrejelzés
    Tavi Viharjelzés
    Balaton, Velencei-tó, Tisza-tó | Tavi Viharjelzés,- Előrejelzés
    Balaton: Horgászat
    Balatoni Horgászhelyek - Balatoni horgászhelyek adatbázisa

    Balatoni Horgászturisztikai Adatbázis - balatonihal.hu
    Szolunáris Tábla
    szolunáris tábla, szolunáris táblázat, szolunáris naptár, horgásznaptár,2023,
    Horgászjegy Online
    Horgászjegy.hu
    MENETRENDEK.HU
    Vasúti és Volán menetrendek | Menetrendek.hu
    E-matrica vásárlás
    Online vásárlás: ematrica.nemzetiudij.hu
    ÚTINFORM
    Magyar Nonprofit Közút Zrt. - Útinform
    Útvonaltervező
    Google Útvbonaltervező - Google Térkép
    QR-kódom
    qr kód készítés
    Nyitólap » 2023 » Március » 11 » Zürichi kenyér és Császárzsemle, egyszerű recept
    10:22:51
    Zürichi kenyér és Császárzsemle, egyszerű recept

    Forrás: Egyszerű Gyors Receptek | | 2023.03.01.

    Nálunk nagyon ízlik mindenkinek, érdemes kipróbálni, nem bonyolult és finom.

    Hozzávalók

    A kovászhoz

    • 250 g finom- vagy kenyérliszt (nálam az előbbi)
    • 6 g! friss élesztő
    • 165 ml víz

    A kenyérhez

    • a kovász teljes mennyisége
    • 375 g finom-vagy kenyérliszt
    • 210 ml víz
    • 10 g friss élesztő
    • 1 kockacukor
    • 15 g só
    • 25 g vaj
    • 2 evőkanál burgonyapehely (ha nem használunk, plusz 2 evőkanál liszttel helyettesítsük)

    Elkészítés

    A kovászt előző este, vagy ha esti sütést tervezünk, akkor aznap reggel készítjük el. Ehhez a hozzávalókat egyszerűen elkeverjük, kézzel kicsit átgyúrjuk, majd lefedve a kenyér készítéséig állni hagyjuk. A kenyérhez tálba mérjük a lisztet, a sót, a vajat, a burgonyapelyhet és hozzáadjuk a kovász teljes mennyiségét. 100 ml langyos vízbe morzsoljuk az élesztőt, beledobjuk a kockacukrot, elkeverjük az egészet és megvárjuk amíg hab képződik a tetején. Az így felfuttatott élesztőt a maradék langyos vízzel a tálba öntjük, és összedolgozzuk a többi hozzávalóval.

    Addig dagasztjuk, amíg szép fényes és sima felületű tésztát nem kapunk. Használhatunk dagasztógépet, de kézzel sem tart sokáig. A tésztát lefedve 20 percet pihentetjük, kicsit átgyúrjuk és újabb 20 perc pihentetés után lisztezett munkafelületre borítjuk.Most alaposabban átgyúrjuk, hogy a levegőbuborékok távozhassanak.
    Hosszúkás vagy kerek alakúra formázzuk a tésztát, és egy nagyobb méretű (8 liter), sütőpapírral bélelt jénai tál aljába helyezzük. Rátesszük a tetőt és duplájára kelesztjük.
    A sütőt 200 fokra melegítjük. A kenyér tetejét éles késsel 2-3 helyen keresztben bevágjuk és vízzel bespricceljük. A jénai tetejét is bevizezzük belülről, majd befedjük a kenyeret és a forró sütőbe toljuk. Ha a kenyér elérte a végleges méretét, azaz már nem kel tovább (30-40 perc), levesszük a tetőt, és a továbbiakban így sütjük készre.
    A sütőből kivéve egy ecset segítségével vízzel átkenjük a kenyeret. 30-40 perc múlva szép cserepes lesz és ha langyosra hűlt, megvághatjuk.

    Császárzsemle

    • 70 dkg liszt
    • 2 teáskanál só
    • 1 teáskanál cukor
    • 2 dl víz
    • 2,2 dl tej
    • 5 dkg puha vaj
    • 2 dkg friss élesztő

    Tetejére :

    • ízlés szerint szezámmag

    Elkészítés
    1. lépés Tálba szitáljuk a lisztet, belekeverjük a sót és a cukrot, a közepébe egy mélyedést készítünk, beleöntjük a tejet és a vizet, beletesszük a vajat és végül rámorzsoljuk az élesztőt. Kézzel vagy géppel kidagasztjuk. 30-40 percig kelesztjük.
    Limara császárzsemléje recept lépés 1 foto
    2. lépés Amikor megkelt 8 egyforma cipókat formázzuk belőle, egyenként kisodorjuk és megformázzuk a zsemléket. Sütőpapírral kibélelt tepsibe tesszük és 30 percig kelesztjük.
    Limara császárzsemléje recept lépés 2 foto
    3. lépés A formázás:
    4. lépés A sütőt 210 fokra előmelegítjük, egy fémedényt bekészítünk az aljába. A megkelt zsemléket vízzel lepermetezzük, megszórjuk szezámmaggal, ismét megpermetezzük vízzel majd betoljuk a sütőbe. A fémedénybe 1dl vizet öntünk és becsukjuk a sütőt. 20 percig sütjük.

    Erika Krauszné receptje

    Kategória: Gasztro | Recept | Megtekintések száma: 88 | Hozzáadta: georgio | Tag-ek(kulcsszavak): császárzsemle, receptek, Zürichi, recept, pékáru, kenyér | Helyezés: 0.0/0