Forrás: hvg.hu | 2014.07.15.
Az állami cégek is kötelesek elszámolni az Alkotmánybíróság hétfői döntése szerint. A Kúria a Vértesi Erőmű ügyében indokolatlanul szűken értelmezte a közfeladatot ellátó szerv, személy fogalmát és ezzel korlátozta az információszabadságot. Ennek most vége.
Az Alkotmánybíróság hétfőn véget vetett annak a gyakorlatnak, amely az állami cégek átlátható működésének, a közpénzek általuk történő elköltésének a nyilvánosság általi ellenőrzését akadályozta. A Kúria 2012-ben Bodoky Tamás, az atlatszo.hu főszerkesztője közérdekű adatigénylésének ügyében teret nyitott arra, hogy az egyre elszaporodó állami vállalatok kib
...
Tovább »
Kategória:
Belföld
|
Megtekintések száma:
595
|
Hozzáadta::
georgio
|
Dátum:
2014-07-15
|
Forrás: [origo] | 2014.07.15.
Az Európai Bizottság elnökévé választották a luxemburgi Jean-Claude Junckert. Jelölését nagy viták kísérték, az unió történetében először még szavazást is ki kellett írni a személyéről az Európai Tanács júniusi ülésén. Már csak a parlament jóváhagyása kellett ahhoz, hogy idén ősztől öt éven át vezethesse az EU legfőbb végrehajtó szervezetét.
Az 59 éves Jean-Claude Juncker volt luxemburgi miniszterelnököt a 751 tagú EP-ben titkos szavazással, 422 szavazattal, 250 ellenében választották meg az unió központi javaslattevő-végrehajtó intézményének vezetőjévé. A szabályok értelmében az EP-kép
...
Tovább »
Kategória:
Világ
|
Megtekintések száma:
688
|
Hozzáadta::
georgio
|
Dátum:
2014-07-15
|
Forrás: [origo] | 2014.07.15.
Az Európai Bizottság az elektronikus útdíjrendszer kialakításának módja, valamint több irányelv nem megfelelő átültetése miatt indította meg az eljárást, de a környezetvédelmi termékdíjról szóló törvényt is összeegyeztethetetlennek tartja az uniós joggal.
Az e-útdíj rendszer esetében az MTI információja szerint Brüsszel azt kifogásolja, hogy az állam közbeszerzési eljárás nélkül kérte fel a két cégből álló konzorciumot a rendszer kiépítésére és működtetésére. Az MTI úgy tudja: a brüsszeli testület illetékesei tavaly április óta kapcsolatban álltak a magyar hatóságokkal, de Budapestnek nem siker
...
Tovább »
Kategória:
Világ
|
Megtekintések száma:
753
|
Hozzáadta::
georgio
|
Dátum:
2014-07-15
|
Forrás: Facebook: Magyar FejlesztesiBank | 2014.03.13.
Hozzávalók (4 személyre)
5 tojásból készült piskóta
0,5 l habtejszín (lehet növényi is)
0,5 l erdei gyümölcsös joghurt
0,5 kg erdei gyümölcs
2 gr zselatin
vágott mandula, tortadara, porcukor ízlés szerint
Elkészítés
A piskótát, ha kihűlt, visszahelyezzük ugyanabba a tepsibe, amelyben sült. A habtejszínt kemény habbá verjük, majd az erdei gyümölcsös joghurtot és a gyümölcsöket óvatosan belekeverjünk. Ízlés szerint teszünk bele porcukrot és legvégül belekeverjük az olvasztott zselatint. Ráöntjük a masszát a piskótára (ha nem fér mind rá, poharakba is
...
Tovább »
|
Forrás: Facebook: Magyar FejlesztesiBank | 2014.03.20.
Hozzávalók (4 személyre)
Falatkákhoz:
80 dkg szarvascomb vagy gerinc (csont nélkül)
20 dkg liszt
2 dl sör
3 tojás
2 ek olaj + a sütéshez
só, bors ízlés szerint
Pácléhez:
1 vöröshagyma
3 gerezd fokhagyma
1 kk mustármag
1 kk egész bors
1 kk borókabogyó
2 babérlevél
3 zsályalevél
½ dl ételecet
Elkészítés
2 liter vizet felforralunk, belekeverjük a pácléhez szükséges fűszereket, nagyobb darabokban a vöröshagymát. A páclét kihűtjük, a húsra öntjük, 2-3 napig lefedve a hűtőben tároljuk. A pácléből kivett húst száraz
...
Tovább »
|
Forrás: Facebook: Magyar FejlesztesiBank | 2014.04.23.
Hozzávalók (4 személyre)
80 dkg szarvashús (csont nélkül)
1 csomag vadhúspác
4 dl vörösbor
10 dkg füstölt húsos szalonna
só ízlés szerint
Elkészítés
A húst 1-2 napig az utasítás szerint elkészített, 2 dl vörösborral dúsított vadpáccal, letakarva hűtőszekrényben érleljük.
A pácléből kivett, szárazra törölt húst enyhén sózzuk, tepsibe tesszük, leöntjük 2 dl vörösborral, betakarjuk a szeletelt szalonnával. Fóliával lefedve sütőben puhára pároljuk (kétszer-háromszor meglocsoljuk a pecsenyelével), majd fólia nélkül pirosra sütjük.
A sültet vékony szelete
...
Tovább »
|
Forrás: Facebook: Magyar FejlesztesiBank | 2014.05.28.
Hozzávalók (4 személyre):
35 dkg szarvas apróhús
5 dkg füstölt szalonna
12 dkg lencse
25 dkg sárgarépa
1 vöröshagyma
1 zöldpaprika
1 szelet zeller
1 csomag zeller zöldje
1 paradicsom
3 gerezd fokhagyma
2 babérlevél
1 ek őrölt paprika
csipetnyi őrölt kömény
só, bors ízlés szerint
Elkészítés
Az apró kockára vágott füstölt szalonnát megpirítjuk, az apróra vágott vöröshagymát, a felaprított zöldpaprikát, paradicsomot egy kicsit megpároljuk és megszórjuk őrölt paprikával. Beledobjuk a felkockázott szarvashúst, majd megszórjuk köménnyel, bo
...
Tovább »
|
Forrás: Facebook: Magyar FejlesztesiBank | 2014.06.19.
Hozzávalók (6 adag)
A páchoz
• 1 kg vaddisznóhús (karaj és comb)
• 2 közepes fej vöröshagyma reszelve
• 1,5 fej fokhagyma reszelve
• só, bors ízlés szerint
• 1,5 dl napraforgó olaj
A sütéshez
• 2 közepes fej vöröshagyma negyedekre vágva
• 6 gerezd fokhagyma
• 2 közepes alma negyedelve
• 1 közepes paprika félbe vágva
• 2 babérlevél
• 6 szem bors
A gombamártáshoz
• 50 dkg csiperkegomba és erdei gomba vegyesen
• 1 közepes fej vöröshagyma
• 2 gerezd fokhagyma
...
Tovább »
|
Forrás: Facebook: Magyar FejlesztesiBank | 2014.06.26.
Hozzávalók (4 személyre)
Spékelt őzgerinc:
1,5 kg őzgerinc
10 dkg füstölt szalonna
2 dl étolaj
1 dl vörösbor
1 fej fokhagyma
só, bors, babérlevél, borókabogyó ízlés szerint
Barnamártáshoz:
0,5 kg marhacsont
5 dkg zsír
8 dkg liszt
2 dkg cukor
15 dkg vegyes zöldség
5 dkg gomba
1 fej vöröshagyma
½ fej fokhagyma
1 dl vörösbor
1 ek paradicsompüré
só, fehérbors, babérlevél, kakukkfű ízlés szerint
Elkészítés
Sütés előtt egy nappal a húst bepácoljuk. Enyhén sózzuk, borsozzuk, olajjal bekenjük, öntünk rá 1
...
Tovább »
|
Hozzávalók:
kb.3 kg ponty
4 nagy fej vöröshagyma
3 gerezd fokhagyma
kb. 10-12 dkg finomra őrölt házi pirospaprika
só ízlés szerint
Elkészítés:
Miután megtisztítottuk a pontyokat beirdaljuk, azaz 3–4 mm mélyen bemetszést végzünk a hal húsába fél centiméterenként, majd 5–6 centiméteres darabokra vágjuk. Besózás után 2–3 órát állni hagyjuk. Ha a sózás megfelelő alapossággal történt, tehát az irdalásokba is került, főzés közben legfeljebb minimális sózásra lesz már csak szükség, ízlés szerint.
A bogrács aljába szórjuk a felko
...
Tovább »
|
Forrás: Facebook: Magyar FejlesztesiBank | 2014.07.09.
Hozzávalók:
1 kg ponty
½ kg harcsa
25 dkg kecsege
25 dkg csuka
30 dkg vöröshagyma
25 g fűszerpaprika
10 dkg csemegepaprika
5 dkg paradicsom
2-3 erős paprika
só ízlés szerint
Elkészítés:
A halakat lepikkelyezzük, megtisztítjuk, jó alaposan leöblítjük, az ikrát és tejet félre tesszük. A ponty, a harcsa, a kecsege fejét farkát, valamint a feldarabolt csukát a felkarikázott vöröshagymával hideg vízben feltesszük főni, és mérsékelt tűzön halalaplét készítünk. Közben a ponty, a kecsege és a harcsa törzsét 2 centiméteres szeletekre vágjuk. Majd sózzuk, fűszerpaprikával me
...
Tovább »
|
Forrás: Index | M_Barna | 2014.07.15.
Elkészült a Független Rendészeti Panasztestület jelentése a tavalyi, szombathelyi karneválon történt rendőri akcióról – írja a nyugat.hu. Azt gondolják, túlzó és jogsértő volt a rendőrök fellépése. Tavaly közel húsz rendőr vonszolt ki a tömegből néhány fesztiválozót, mert körülöttük valaki enge
...
Tovább »
Kategória:
Belföld
|
Megtekintések száma:
590
|
Hozzáadta::
georgio
|
Dátum:
2014-07-15
|
Forrás: hvg.hu | 2014.07.15.
Nevet váltott, megújult, új funkciókkal bővült a népszerű MS Office-alternatíva.
Nem kell pénzt áldoznunk irodai csomagra, ha letöltjük az Office egyik legjobb megfelelőjét, az ingyenes WPS Office-t, pontosabban a WPS Office 2014 Beta 1-et. A programcsomag valójában a Kingsoft Office megújult, kibővített változata, amely amellett, hogy mindazokat a funkciókat kínálja, mint a MS Office, jóval kevésbé terjedelmes.
Igaz, csak három fő modulja van, azonban éppen ezek azok, amelyekre a mindennapi munka során szükség lehet: egy szövegszerkesztő (WPS Writer), egy táblázatkezelő (WPS Spreadsheet) és egy prezentációkészí
...
Tovább »
|
Forrás: Life.hu | Menyes Barbara | 2014.07.15.
Nyakig benne vagyunk a dinnyeszezonban, amit imádunk, hiszen ez a nyár egyik legegészségesebb gyümölcse. Ismerd meg jobban!
Görögdinnye, a vitamindús gyümölcs
Július derekán úton-útfélen görögdinnyeárusokba botlunk, és ehhez még a piacra sem kell kiugranunk. Ezt imádjuk, hiszen a görögdinnye az a gyümölcs, amiből gyakorlatilag bármennyit meg lehet enni úgy, hogy ne hizlaljon. Tíz deka gyümölcsben mindössze 30 kalória található, ám nemcsak ezért érdemes beiktatnod a nyá
...
Tovább »
| |