Honlap-menü
A fejezet kategóriái
Belföld [4807] Belföldi, általam válogatott cikkek, írások. |
Bulvár | Celeb [138] Érdekesebb bulvár hírek. |
Bűnügy [223] Bűnügyi hírek, információk |
Extrém [239] Extrém, megdöbbentő hírek. |
Egészség | Életmód [652] Egészséggel, életmóddal, kapcsolatos hírek, információk, tanácsok. |
Érdekes | Különleges | Rejtélyes [943] Érdekes, különleges, rejtélyes esetek, ironikus, vicces, humoros hírek, információk. írások. |
Gasztro | Recept [2680] Gasztronómiai hírek, információk, receptek. |
Horgász [1023] Horgászoknak szóló hírek, információk. |
Játék, -pihenés, -szórakozás [121] Ötletek, ajánlott oldalak, programok. |
Jó tudni! [2038] Fontos, hasznos információk, határidők, változások, tanácsok. Programok, rendezvények. |
Kommentár | Reakció | Vélemény [1114] Kritikus írások, vélemények, reakciók, a magyar politika és közélet cselekedeteire, visszásságaira. |
Receptek sonkapréshez [27] Receptek, leírások házi húskészítmények (felvágott, sonka, disznósajt, stb.)sonkapréssel történő elkészítéséhez |
Számítástechika | IT [3256] Hírek, újdonságok, tippek, trükkök, ajánlások, stb. |
Történelem | Kultúra [737] Történelmi és kulturális vonatkozású hírek, információk. |
Tudomány | Technika [1792] Újdonságok, felfedezések, új kutatási eredmények, érdekességek. |
Választások [285] Országgyűlési, önkormányzati és EU választások előkészületeivel, lebonyolításával összefüggő hírek, információk. |
Világ [2626] Nemzetközi, általam válogatott cikkek, írások. |
Weboldalam hírei [40] Tájékoztatás a honlapon történt változásokról. |
NÉVNAPOK
Kedvencek
Mentett bejegyzések
- 2012 Augusztus
- 2012 Szeptember
- 2012 Október
- 2012 November
- 2012 December
- 2013 Január
- 2013 Február
- 2013 Március
- 2013 Április
- 2013 Május
- 2013 Június
- 2013 Július
- 2013 Augusztus
- 2013 Szeptember
- 2013 Október
- 2013 November
- 2013 December
- 2014 Január
- 2014 Február
- 2014 Március
- 2014 Április
- 2014 Május
- 2014 Június
- 2014 Július
- 2014 Augusztus
- 2014 Szeptember
- 2014 Október
- 2014 November
- 2014 December
- 2015 Január
- 2015 Február
- 2015 Március
- 2015 Április
- 2015 Május
- 2015 Június
- 2015 Július
- 2015 Augusztus
- 2015 Szeptember
- 2015 Október
- 2015 November
- 2015 December
- 2016 Január
- 2016 Február
- 2016 Március
- 2016 Április
- 2016 Május
- 2016 Június
- 2016 Július
- 2016 Augusztus
- 2016 Szeptember
- 2016 Október
- 2016 November
- 2016 December
- 2017 Január
- 2017 Február
- 2017 Március
- 2017 Április
- 2017 Május
- 2017 Június
- 2017 Július
- 2017 Augusztus
- 2017 Szeptember
- 2017 Október
- 2017 November
- 2017 December
- 2018 Január
- 2018 Február
- 2018 Március
- 2018 Április
- 2018 Május
- 2018 Június
- 2018 Július
- 2018 Augusztus
- 2018 Szeptember
- 2018 Október
- 2018 November
- 2018 December
- 2019 Január
- 2019 Február
- 2019 Március
- 2019 Április
- 2019 Május
- 2019 Június
- 2019 Július
- 2019 Augusztus
- 2019 Szeptember
- 2019 Október
- 2019 November
- 2019 December
- 2020 Január
- 2020 Február
- 2020 Március
- 2020 Április
- 2020 Május
- 2020 Június
- 2020 Július
- 2020 Augusztus
- 2020 Szeptember
- 2020 Október
- 2020 November
- 2020 December
- 2021 Január
- 2021 Február
- 2021 Március
- 2021 Április
Árfolyamok
Valutaváltók
Keresés
Fordító
Időjárás
Nyitólap » 2018 » Október » 29 » Az igazi bográcsos halászlé receptje: eláruljuk hozzá a titkokat
15:10:53 Az igazi bográcsos halászlé receptje: eláruljuk hozzá a titkokat | |
Forrás: napiujsag.hu || 2018.07.28. A zamatos, bográcsos halászlével egy nagyobb társaság is jóllakik. Ezt a változatot nem kell passzírozni. A halászlé is sokkal finomabb, ha nem a konyhában, hanem szabadban, bográcsban főzöd. Baráti társasággal még gyorsabban megy az ételkészítés. Szinte minden vidéken másként főzik a halászlevet, és egyes helyeken tésztával, máshol krumplival tálalják. Ám friss, ropogós kenyérrel is laktató. Még jobb, ha a halakat is te fogod hozzá.
Hozzávalók:
Elkészítés:Készíts elő mindent a bográcsozáshoz. A halászlének nagyobb tűz kell, és fontos, hogy a lé folyamatosan lobogjon. Ha szükséges, a halakat tisztítsd meg, a maradék pikkelyeket távolítsd el. Mosd meg, papírtörlővel törölgesd át, és sózd be. Rakd az üstbe a zsírt, majd tedd rá az apróra vágott hagymákat. Dobd bele a feldarabolt kárászt és törpeharcsát. Öntsd fel két és fél liter vízzel. Ízlésed szerint sózd, borsozd, majd, amikor forr, tedd bele a pirospaprikát, a paradicsomot és a paprikát. A bogrács emelésével vagy eresztésével szabályozhatod a hőt.
Főzd 30 percig, majd húzd le a tűzről, és szedd ki belőle a halakat. Ezeket akár már kínálhatod is. A kis szeletekre vágott pontyot rakd a lébe, és azt is főzd fél órát. A vége felé öntsd bele a vörösbort, ha szükséges, ízesítsd még fűszerekkel. Kínálj mellé csípős paprikát is! | |
|