Belföld
[5511]
Belföldi, általam válogatott cikkek, írások.
|
Bulvár | Celeb
[149]
Érdekesebb bulvár hírek.
|
Bűnügy
[381]
Bűnügyi hírek, információk
|
Csináld magad
[1]
Barkácsolási ötletek
|
Extrém
[313]
Extrém, megdöbbentő hírek.
|
Egészség | Életmód
[750]
Egészséggel, életmóddal, kapcsolatos hírek, információk, tanácsok.
|
Érdekes | Különleges | Rejtélyes
[981]
Érdekes, különleges, rejtélyes esetek, ironikus, vicces, humoros hírek, információk. írások.
|
Európai Unió
[183]
Hírek az Európai Unióból
|
Gasztro | Recept
[4059]
Gasztronómiai hírek, információk, receptek.
|
Gazdaság
[429]
A gazdasági élet hírei
|
Horgász
[1230]
Horgászoknak szóló hírek, információk.
|
Játék, -pihenés, -szórakozás
[155]
Ötletek, ajánlott oldalak, programok.
|
Jó tudni!
[2408]
Fontos, hasznos információk, határidők, változások, tanácsok. Programok, rendezvények.
|
Kommentár | Reakció | Vélemény
[1361]
Kritikus írások, vélemények, reakciók, a magyar politika és közélet cselekedeteire, visszásságaira.
|
Politika
[595]
Politikai jellegű hírek információk
|
Receptek sonkapréshez
[28]
Receptek, leírások házi húskészítmények (felvágott, sonka, disznósajt, stb.)sonkapréssel történő elkészítéséhez
|
Számítástechika | IT
[4065]
Hírek, újdonságok, tippek, trükkök, ajánlások, stb.
|
Történelem | Kultúra
[916]
Történelmi és kulturális vonatkozású hírek, információk.
|
Tudomány | Technika
[2950]
Újdonságok, felfedezések, új kutatási eredmények, érdekességek.
|
Választások
[378]
Országgyűlési, önkormányzati és EU választások előkészületeivel, lebonyolításával összefüggő hírek, információk.
|
Világ
[3304]
Nemzetközi, általam válogatott cikkek, írások.
|
Weboldalam hírei
[57]
Tájékoztatás a honlapon történt változásokról.
|
- 000 December
- 2012 Augusztus
- 2012 Szeptember
- 2012 Október
- 2012 November
- 2012 December
- 2013 Január
- 2013 Február
- 2013 Március
- 2013 Április
- 2013 Május
- 2013 Június
- 2013 Július
- 2013 Augusztus
- 2013 Szeptember
- 2013 Október
- 2013 November
- 2013 December
- 2014 Január
- 2014 Február
- 2014 Március
- 2014 Április
- 2014 Május
- 2014 Június
- 2014 Július
- 2014 Augusztus
- 2014 Szeptember
- 2014 Október
- 2014 November
- 2014 December
- 2015 Január
- 2015 Február
- 2015 Március
- 2015 Április
- 2015 Május
- 2015 Június
- 2015 Július
- 2015 Augusztus
- 2015 Szeptember
- 2015 Október
- 2015 November
- 2015 December
- 2016 Január
- 2016 Február
- 2016 Március
- 2016 Április
- 2016 Május
- 2016 Június
- 2016 Július
- 2016 Augusztus
- 2016 Szeptember
- 2016 Október
- 2016 November
- 2016 December
- 2017 Január
- 2017 Február
- 2017 Március
- 2017 Április
- 2017 Május
- 2017 Június
- 2017 Július
- 2017 Augusztus
- 2017 Szeptember
- 2017 Október
- 2017 November
- 2017 December
- 2018 Január
- 2018 Február
- 2018 Március
- 2018 Április
- 2018 Május
- 2018 Június
- 2018 Július
- 2018 Augusztus
- 2018 Szeptember
- 2018 Október
- 2018 November
- 2018 December
- 2019 Január
- 2019 Február
- 2019 Március
- 2019 Április
- 2019 Május
- 2019 Június
- 2019 Július
- 2019 Augusztus
- 2019 Szeptember
- 2019 Október
- 2019 November
- 2019 December
- 2020 Január
- 2020 Február
- 2020 Március
- 2020 Április
- 2020 Május
- 2020 Június
- 2020 Július
- 2020 Augusztus
- 2020 Szeptember
- 2020 Október
- 2020 November
- 2020 December
- 2021 Január
- 2021 Február
- 2021 Március
- 2021 Április
- 2021 Május
- 2021 Június
- 2021 Július
- 2021 Augusztus
- 2021 Szeptember
- 2021 Október
- 2021 November
- 2021 December
- 2022 Január
- 2022 Február
- 2022 Március
- 2022 Április
- 2022 Május
- 2022 Június
- 2022 Július
- 2022 Augusztus
- 2022 Szeptember
- 2022 Október
- 2022 November
- 2022 December
- 2023 Január
- 2023 Február
- 2023 Március
- 2023 Április
- 2023 Május
- 2023 Június
- 2023 Július
- 2023 Augusztus
- 2023 Szeptember
- 2023 Október
- 2023 November
- 2023 December
- 2024 Január
- 2024 Február
- 2024 Március
- 2024 Április
- 2024 Május
10:57:08 Ez a 9 leggyakoribb hiba tésztafőzésnél | |
Forrás: [origo]/Táfelspicc | 2022.06.02. Tésztaimádóknak nem számít, hogy paradicsomos, vagy tejszínes szósz kerül rá, a lényeg maga a tészta, azonban hiába tűnik végtelenül egyszerűnek az elkészítése, mégsem mindig sikerül tökéletesen. A Mindmegette számba vette a legalapvetőbb tésztafőzési hibákat és tippeket, hogy ezúttal tökéletes tészta kerüljön az asztalokra. A neves gasztronómiai portál a következő hibákat gyűjtötte össze: A tésztafőzésénél hallgatni kell az ösztönökre.Forrás: Shutterstock Bár elkészítése egyszerű, biztosan sokunkkal előfordult már, hogy keményen, vagy ragacsos masszaként vettük ki a tésztát főzővízből.Forrás: Shutterstock 1. Túl kicsi főzőedényt választunk Tésztafőzéskor mindig a legnagyobb fazékhoz nyúljunk, hiszen legalább 5-6 liter vízre lesz szükség. Ha nagy edényt választunk, akkor a tésztát sem kell eltörnünk, hogy beleférjen. (Egyébként sem kell: ha csavaró mozdulattal tesszük a vízbe a spagettitésztát, egy idő után szépen magától belecsúszik a vízbe.) Miért ne főzzünk tésztát kis edényben? Azért, mert kisebb edénybe kevesebb vizet kap a tészta főzéskor, emiatt pedig több keményítő lesz a vízbe, amitől a tészta ragacsos lesz. A biztonság kedvéért akkor is válasszunk nagy lábast, ha csak kevés tésztát főzünk! 2. Vakon követjük az elkészítési javaslatot A tésztafőzésénél hallgatni kell az ösztönökre!Ne hagyjuk abba a főzést csak azért, mert a leírás szerint 10 perc alatt elkészül; ez csak javaslat, nem kőbe vésett szabály. Egyébként a legjobb, ha néhány perc után megnézzük a tésztát, és az állagától függően főzzük tovább úgy, hogy kb. fél percenként újra és újra ellenőrizzük.Macerás, de biztos módszer. Ne feledjük: a kemény tésztát tovább tudjuk főzni, de a pépeset már nem lehet ehetővé varázsolni. A tésztafőzésénél hallgatni kell az ösztönökre. Forrás: Shutterstock 3. Zsiradékot teszünk a vízbe Ha a tésztafőző vízbe olajat teszünk, nem csak a haskörfogatunkat növeljük, hanem gondoskodunk róla, hogy a tészta elveszítse finom keményítő ízét.Az olaj hatására ráadásul a tészta csúszóssá válik, a szósz nem tapad hozzá, és így ízetlen lesz a végeredmény. 4. Nem teszünk sót a főzővízbe Sózzuk meg bőségesen a vizet,nem elég egy csipetnyi! Ne aggódjunk a nátriumszintünk miatt: a tészta nem szívja magába a só nagy részét, csak megakadályozza, hogy nyálkás legyen. 5. Elfelejtjük megkeverni a tésztát
Bár elkészítése egyszerű, biztosan sokunkkal előfordult már, hogy keményen, vagy ragacsos masszaként vettük ki a tésztát főzővízből.Forrás: Shutterstock 6. A falnak dobjuk a tésztát Az egyetlen módja annak, hogy megtudjuk, elkészült-e a tészta, ha megkóstoljuk.7. Túl sok tésztát főzünk 8. Kiborítjuk a főzővizet 9. Leöblítjük a tésztát A főtt tésztát nem szabad vízzel leöblíteni.Egyszerűen csepegtessük le egy szűrőben, és adjuk a szószhoz. Mint már fentebb írtuk, a tésztán lévő keményítőréteg megakadályozza, hogy a tészta ragacsossá váljon és azt, hogy a szósz rátapadjon. | |
|