Forrás: Twice.hu | Pöttyös Panni | 2014.02.06. A sajtgolyó nem csak a vegetáriánusok kedvence.
Tapasztalatból tudom, hogy ilyenkor legalább dupla adagot kell
készíteni, hiszen a húsevőket le sem lehet vakarni a sajtgolyós
tálcáról. Gyerektől-felnőttig mindenki kedvence, ehetjük reggelire
hidegen, ebédre főzelékek mellé, és kissé felmelegítve még vacsorára is
tökéletes. Ami pedig megmarad, azt másnap becsemegézhetjük tízóraira.
|
Forrás: Twice.hu | Pöttyös Panni | 2014.02.05. Hogyan készítsük el gyorsan Magyarország kedvenc süteményét „hamisan” és gyorsan házilag? Az eredeti somlói galuskát a Gundel étterem főpincére Gollerits Károly találta ki az 1950-es években. Majd Szőcs József Béla
cukrászmester valósította meg az álmot, és az
...
Tovább »
|
Forrás: Kiskegyed | 2014.02.04.
A tisztító, zsírégető ananász sokféle jó hatást gyakorol a
szervezetünkre, de nem ezért szeretjük. Különleges íze sokakat ejt
csábulatba. Nem véletlenül.
Ha szereted a pitét, de az almásat már kicsit unod, és a
meggyes is megszokottnak számít, dobd fel a napodat egy különlegesebb
töltelékűvel. Ananászossal.

Hozzávalók: 50 dkg liszt, 1
...
Tovább »
|
Forrás: Twice.hu | Pöttyös Panni | 2014.02.04. Eredetileg az aszalási eljárás tartósítást jelent, legfőképp
gyümölcsöket aszaltak elődeink, így télen is hozzájuthattak az ízletes
zamatukhoz.
 Ha tehetjük, akkor készítsünk mi magunk aszalt finomságokat, mert az üzletek polcain található termékek több esetben is tartalmazhatnak kén-dioxidot,
...
Tovább »
|
Forrás: Kiskegyed | 2014.02.03. A vaj a mandulával olyan tökéletes egységet alkot, ami egészen felülmúlhatatlanná teszi ezt a sütit.
Az igazán omlós sütemények egyik titka kétségtelenül a liszt
mennyiségéhez képest jelentősnek mondható vaj (és soha nem margarin)
hozzáadásában, valamint az ízesítés apró fortélyaiban rejlik. Hozzávalók30-32 dara
...
Tovább »
|
Forrás: Kiskegyed | 2014.02.01.
A krémest először egy 1651-ben megjelent szakácskönyvben emíltik,
ám igazi felemelkedésére egészen a napóleoni időkig várnia kellett.
Lgyen bármilyen múltja is a krémmel töltött leveles tésztás
süteménynek, a Napóleon név ragadósnak bizonyult. Európa számos
országában, sőt Kanadában is ezen a néven illetik a leveles tésztából és
különféle krémekből készített süteményeket. Hozzávalók
...
Tovább »
|
Forrás: Twice.hu | Pöttyös Panni | 2014.01.31. A nutella krém az egyik kedvenc: imádják kicsik és nagyok, de
sokkal jobb, ha otthon készítjük el, hisz legalább tudjuk, hogy mit
tartalmaz.
| |