Jószívvel ajánlom a konyhaművészet iránt érdeklődő látogatóimnak a " Kifőztük" weboldalt, ahol remek, kategóriák és betűrend szerint is kereshető receptgyűjteményt, napokra
lebontott komplett menüajánlót is találnak. Regisztrált felhasználók az oldalról
letölthetik a Kifőztük Magazin friss számát, de tallózhatnak az
előző években megjelent magazinokban is.
|
Forrás: Vas Népe Online |Tersztyánszky Krisztina | 2013. 07. 12. Horváth Gézáné Márti kedvence a mák - finom és egészséges
is. Sokfajta süteménybe becsempészi ezt a nem mindennapi hozzávalót. Hozzávalók a tésztához: 15 deka vaj, 20 deka liszt, egy
kávéskanál sütőpor, egy evőkanál porcukor, egy tojás sárgája, két evőkanál
tejföl, egy citrom héja. Összegyúrjuk és letakarva két órát pihentetjük. Hozzávalók a mákos réteghez: 20 de
...
Tovább »
|
Forrás: Dívány | Tuna Judit | 2013. 07. 11. Semmi sem tudja jobban oltani a szomjat és az étvágyat ilyen
tikkasztó hőségben mint a jéghideg kovászos uborka. Hát még ha ez leves
formában kerül az asztalra. Bevallom, mikor először készítettem, és a
neten böngésztem a recepteket, teljesen kiakadtam, hogy hogy a fenében
lehet ezt az elképesztően jó és hűsítő kaját így túlvariálni. Minek
tejszín, szalonna(??), tejföl vagy akár liszt ebbe a levesbe?! Hiszen
pont az lenne a lényege, hogy egy savanyú, frissítő, könnyű leves
készüljön belőle. Így hát úgy döntöttem megalkotom a saját r
...
Tovább »
|
Forrás: Blikk.hu | Bárány Zsuzsi | 2013. 07. 11. Fogyasztott már granitát? Vagy talán nem is tudja, mi az? Eláruljuk!Ez a hűsítő finomság nem
más, mint a szicíliaiak találmánya, a jégkása, amelyet általában friss
gyümölcsökből, vízből és cukorból készítenek, de van bizony kávés,
mandulás és csokis változata is. Esetleg szívesebben nyalna el egy
fagyit, amit szeretne saját kezűleg elkészíteni? Lessen el néhány
praktikát az Édesem, a Gyömbér és a Flatcat bloggereitől! Íme!
...
Tovább »
|
Forrás: Vas Népe Online | 2013. 07. 05. Olvasónk Szabó Krisztina ínycsiklandozó receptje. Hozzávalók:Kb. 2 kg afrikai harcsa 1-1 db piros, sárga és zöld kaliforniai paprika 1-1 kisebb fej vörös- és lila hagyma 20 dkg szeletelt bacon 1 kg burgonya 2 db bébicukkini 1
...
Tovább »
|
Forrás: Dívány | Koncz Andrea | 2013. 06. 29. Ez a sötét, nedves kenyér sajátos műfaj, meg kell tanulni értékelni.
Cserébe viszont sokáig friss marad, sokkal egészségesebb, mint az ipari
fehér, és jóval kevesebbet is kell belőle enni, annyira laktató. Egy
lecsó mellé persze nem ezt választanám tunkolni, de minden másra
zseniálisan finom. |
Forrás: Blikk.hu | 2013. 06. 29. Kedves Olvasó!
Igazi
ünnepi menüt ajánlok most a magyar gyomornak: a hízott kacsának a
ropogós mellét és az omlós máját. E fejedelmi étket salátaágyra
helyezem. Akinek nem lenne elég a jóból, az készítse el a túrógombócot,
amit narancsmártással bolondítok meg. A menüsor 1220 kcal/fő értéket
tartalmaz.
Fásy Ádám Túrógombóc narancsmártással
|
Forrás: Divany.hu | Doki | 2013. 06. 28. Az osztrák klasszikust, a Sacher-tortát
nemrég már kipróbáltuk Carla Sacher receptje alapján, most pedig a
német emeletes kalóriabomba, a Fekete-erdő torta került terítékre. Nem
egy hétköznapi süti, szerda este nem feltétlenül állnék neki, hogy
másnapra legyen mit csomagolni az isko
...
Tovább »
| |