Kedd, 2019-09-17, 13:47:30
Nyitólap Regisztráció RSS
Üdvözöllek, Vendég
A fejezet kategóriái
Belföld [4056]
Belföldi, általam válogatott cikkek, írások.
Bulvár | Celeb [126]
Érdekesebb bulvár hírek.
Bűnügy [155]
Bűnügyi hírek, információk
Extrém [193]
Extrém, megdöbbentő hírek.
Egészség | Életmód [532]
Egészséggel, életmóddal, kapcsolatos hírek, információk, tanácsok.
Érdekes | Különleges | Rejtélyes [827]
Érdekes, különleges, rejtélyes esetek, ironikus, vicces, humoros hírek, információk. írások.
Gasztro | Recept [2132]
Gasztronómiai hírek, információk, receptek.
Horgász [869]
Horgászoknak szóló hírek, információk.
Játék, -pihenés, -szórakozás [91]
Ötletek, ajánlott oldalak, programok.
Jó tudni! [1542]
Fontos, hasznos információk, határidők, változások, tanácsok. Programok, rendezvények.
Kommentár | Reakció | Vélemény [971]
Kritikus írások, vélemények, reakciók, a magyar politika és közélet cselekedeteire, visszásságaira.
Számítástechika | IT [2655]
Hírek, újdonságok, tippek, trükkök, ajánlások, stb.
Történelem | Kultúra [558]
Történelmi és kulturális vonatkozású hírek, információk.
Tudomány | Technika [1229]
Újdonságok, felfedezések, új kutatási eredmények, érdekességek.
Választások [247]
Országgyűlési, önkormányzati és EU választások előkészületeivel, lebonyolításával összefüggő hírek, információk.
Világ [2214]
Nemzetközi, általam válogatott cikkek, írások.
Weboldalam hírei [29]
Tájékoztatás a honlapon történt változásokról.
NÉVNAPOK
Belépés
Online Rádiók
Picur Rádió
Picur Rádió
TV GO
TV GO
PV TV Live
PV TV Live
AntiRabsic
AntiRabsic Mozgalom
QR-kódom
qr kód készítés
Kedvencek
  • Avast - My Avast
  • Linkgyűjtemény készítő, megosztó ingyenes alkalmazás (eLink)
  • Elektronikus Eü-i Szolgáltatási Tér - EESZT: bejelentkezés
  • Erodium - Orvosi Betegirányító Rendszer
  • FBackup - Ingyenes biztonsági mentési szoftver
  • Facebook Videó letöltő
  • Fotómontázs, irható, online, free | PIXIZ
  • Fotókollázs, Fotókeret Online/Photo+Fan+Editor
  • Free Picture Solutions
  • Giveaway Of The Day - Ingyen licenszes programok, naponta!
  • Google Térkép
  • Hasznos WIKI tanácsok minden helyzetre
  • Helyesírási tanácsadó
  • Honlap analízis-AnalayzerHQ
  • Honlakészítési leírások - TUTORIAL.HU
  • Honlap: Like és megosztás gombok, html kódok
  • Honlap,Tárhely: Ingyen
  • Horgászvideó.hu
  • Ikon konverter online - Pic to Icon Converter
  • Intel® Driver Update Utility
  • Internetsebesség-mérő (NMHH)
  • Ip cím_ Domain helymeghatározás
  • Ip cím - Global WHOIS Search
  • Kép konvertálása szöveggé – Free online OCR
  • Képeslapküldő: zenés képeslap és YouTube videó küldése
  • Képtömörítő Online Alkalmazás
  • Linkcsere Portál
  • Link rövidítő - Dygilinks.com
  • Link rövidítő - Google URL rövidítő
  • Link rövidítő - U.TO
  • MaNDa Téka - Magyar filmek a neten
  • McAfee | SiteAdvisor
  • Menetrend-MÁV ELVIRA
  • Mese- tv.hu - Gyerek tévék
  • Mértékegységek átváltása
  • Microsoft Update katalógus
  • Nagyméretű fájlküldés | ToldACuccot.hu
  • Nikon Terméktámogatás
  • OTP Bank
  • PDF átalakító - smallpdf"
  • Samsung letöltések
  • SEO Tools-keersőoptimalizálás
  • Sitemap Generator - Free
  • Sitemap XML Generator- Free Unlimited Pages
  • SoundCloud
  • StreamBIN - Transfer files by a Web Browser
  • Szerencsejáték Zrt.- Online fogadás
  • Szimbólumok - billentyűzetről előhívható szimbólumok
  • Szimbólumok - Különleges írásjelek
  • Színkódok-HTML, 140 szín kódja
  • Teljesen ingyen, 150 link weboldalára!
  • Telekom Fiók - belépés
  • TV Szombathely - élő adás
  • uCoz Facebook Oldala
  • uCoz Fórum
  • uNet Online Munkaasztal
  • Útvonaltervezés - Topolisz
  • Vatera Aukciós Portál
  • Videa.hu - videók, videó-feltöltés
  • Videóletöltő - online, ingyenes
  • Vodafone - Bejelentkezés
  • Webmester-Google
  • Weboldal keresőoptimalizálási audit ingyen! | seoceros.com
  • Weboldal tartalomelemzés, javaslat a gyorsabbá tételéhez | PageSpeed Insights
  • Website Monitoring Service: host-tracker.com
  • WebStatsDomain
  • Zene ingyenesen - YOUZEEK
  • Biztonságos portál
    Statisztika

    Online összesen: 1
    Vendégek: 1
    Felhasználók: 0
    Keresés
    Fordító
    Honlap ajánlása
    Időjárás
    Időjárás | Balaton
    Balaton 30 napos előrejelzés
    Tavi Viharjelzés
    Balaton, Velencei-tó, Tisza-tó | Tavi Viharjelzés,- Előrejelzés
    Balaton: Horgászat
    Balatoni Horgászhelyek - Balatoni horgászhelyek adatbázisa

    Balatoni Horgászturisztikai Adatbázis - balatonihal.hu
    Animált felhőkép
    Felhőkép
    Horgászjegy Online
    Horgászjegy.hu
    Szolunáris Tábla
    szolunáris tábla, szolunáris táblázat, horgásznaptár,2019.,
    MENETRENDEK.HU
    Vasúti és Volán menetrendek | Menetrendek.hu
    Útvonal, e-matrica
    Térkép Kalauz | Online térkép portál
    Valutaváltók
    Árfolyamok
    Nyitólap » 2018 » Október » 22 » Nagyanyáink titka: végre kiderült, ettől lesz isteni a húslevesed!
    09:13:10
    Nagyanyáink titka: végre kiderült, ettől lesz isteni a húslevesed!

    Forrás: kreativoldal.hu || 2018.10.07.

    A magyar konyha legősibb ételei közé tartozik a leves, ezek között is a húsleves, mivel a vadászatban csak húst szereztek az ősi vadászaink, amiből elsőrendű ételeket ( többek között húslevest), főztek ami energiát adott nekik a következő vadászathoz. Az akkori vadászok legfőbb tápláléka az erősen fűszerezett, tartalmas, zsíros húsleves volt.

    Nagyanyáink titka, így lesz tökéletes a

    Természetesen ma már nem csak a húsleves a “menő” előételünk, hanem különféle jövevénylevest is fogyasztunk, mint például a különféle zöldségleveseket, krémleveseket, sőt a német konyha hatására különféle gyümölcsleveseket is.

    Ahány ház, annyi szokás, ki baromfiból, ki marhából vagy disznócsontból főzi, de vannak szabályok, amelyeket semmilyen húslevesnél nem szabad megszegni.

    Igen, az igazi húsleves mindezt tudja. Csupán pár dologra kell odafigyelned, és nem hibázhatsz.

    Jobb, ha nem sietteted!

    A JÓ HÚSLEVES LEGFONTOSABB TITKA, HOGY LASSAN FŐ.

    Ha ezt tervezed vasárnap ebédre, jobb, ha gondosan előkészíted és időben elkezded a munkát.

    A zöldségeket pucold meg előző este. Kelj föl jó korán, hogy a hús nyugodtan, órákig főhessen.

    Az a csodás, harmonikus íz!

    A húslevesízét a hús és a zöldségek adják. Ne spórolj se a mennyiséggel, se a minőséggel.A nagyi kertjében minden bio módon termett.

    SZEREZZ BE A LEVESHEZ HÁZTÁJI VÁGÁSBÓL SZÁRMAZÓ HÚST ÉS ORGANIKUSAN TERMESZTETT ZÖLDSÉGEKET.

    Mindenki megérzi majd a különbséget.

    A zöldségek közül a sárgarépa, petrezselyem gyökér, zeller, karalábé, vöröshagyma, fokhagyma az alap. Van, aki zöldborsót és kelbimbót is tesz bele.Mivel e két utóbbi nem gyökérzöldség, csak a főzés vége felé add hozzá. Fontos, hogy a sárgarépa mennyisége ne legyen uralkodó, mert a leves túl édes lesz tőle.

    Az ételízesítő és a leveskocka nem szerepelt a nagyinál a hozzávalók között. Az ízfokozó adalékanyagokat leszámítva mindkettőben az ízt főként a lestyán adja. Ezért nevezik ezt a zöld fűszernövényt vegetának is. Mindig legyen a kertedben (ablakodban, erkélyeden) néhány tő. De a petrezselyem és a zellerzöld is nagyon erőteljes ízű. Ne sajnáld a levesből.

    Aranyló szín

    A szép sárga szín is a lassú, gyöngyöző főzésmódnak köszönhető.Így lesz idő rá, hogy kioldódjanak az ízek, a színek. Nagyanyáink azért titokban fokozták ezt az arany hatást: akinek telt rá, az sáfrányt, a szerényebb háztartásokban annak olcsóbb változatát, a kurkumát vetették be ehhez. Van, aki a vöröshagymát főzi bele héjastól. (Persze a legkülső héj nélkül). Akárcsak a húsvéti tojást, a levest is színezheted vele.

    De mitől lesz olyan átlátszóan tiszta?

    • Megint csak a szép, csendes, órákig tartó főzést kell elsőként kiemelni.
    • A húst nagyon alaposan mosd meg. A hártyákat szedd le.
    • A húst hideg vízben tedd föl főzni. Kicsi lángon, épp, hogy csak gyöngyözzön. Nagyi a fával táplált tűzhely legszélére tette. Ott még csak véletlenül se kezdett el hangosan rotyogni a húsleves.
    • A hús főzés közben habot ereszt. Ezt türelmesen merd le, amíg csak keletkezik.
    • Ne zavard meg a levest! Ne piszkáld, ne kavargasd. Ha már puhul a hús, a zöldség, esetleg leválhat egy-egy darabka belőle, és az elzavarosítja a levest. Egyfajta meditációs állapot, – mondhatni ima – ennek a levesnek az elkészítése. Nagyi is így csendesítette a lelkét. Feszült, feldúlt állapotban hozzá se fogj, mert beleviszed a negatív érzéseidet a levesbe.
    • Ha a leves elkészült, hagyd egy kicsit pihenni, leülepedni. Így szűréskor kevesebb dolgod lesz.

     

    Az az illatos tészta!

    Ha igazán illatos, ízes tésztát szeretnél, pont, mint amilyet a nagyi húslevesében ettél, akkor bizony bio tojásból, magadnak kell gyúrni a hozzá való tésztát. A külön edényben kifőtt tésztát merd először a tányérra, majd rá a forrón illatozó, aranysárga húslevest.

    Íme a hibák, amelyek miatt nem lesz tökéletes a húsleves:

    1. nem szeded le alaposan a habját
    2. Nem mosod meg a húst, mielőtt főzni kezded.
    3. Nem hideg vízben teszed fel a húst főzni
    4. Közepes lángon főzöd, nem hagyod órákig lassan főni.
    5. Nem hagyod állni, amikor kész
    6. Túl forrón leszűröd.
    7. Szűrés közben kavargatod.
    8. Nem hagyod rajta a hagymán a belső barna héját.

    tudasfaja.com

    Kategória: Gasztro | Recept | Megtekintések száma: 44 | Hozzáadta: georgio | Tag-ek(kulcsszavak): recept, levesek, receptek, nagyi, húslevese, leves, nagyanyáink titka, húsleves | Helyezés: 0.0/0