Belföld
[5574]
Belföldi, általam válogatott cikkek, írások.
|
Bulvár | Celeb
[149]
Érdekesebb bulvár hírek.
|
Bűnügy
[395]
Bűnügyi hírek, információk
|
Csináld magad
[1]
Barkácsolási ötletek
|
Extrém
[316]
Extrém, megdöbbentő hírek.
|
Egészség | Életmód
[752]
Egészséggel, életmóddal, kapcsolatos hírek, információk, tanácsok.
|
Érdekes | Különleges | Rejtélyes
[982]
Érdekes, különleges, rejtélyes esetek, ironikus, vicces, humoros hírek, információk. írások.
|
Európai Unió
[193]
Hírek az Európai Unióból
|
Gasztro | Recept
[4243]
Gasztronómiai hírek, információk, receptek.
|
Gazdaság
[468]
A gazdasági élet hírei
|
Horgász
[1264]
Horgászoknak szóló hírek, információk.
|
Játék, -pihenés, -szórakozás
[160]
Ötletek, ajánlott oldalak, programok.
|
Jó tudni!
[2431]
Fontos, hasznos információk, határidők, változások, tanácsok. Programok, rendezvények.
|
Kommentár | Reakció | Vélemény
[1380]
Kritikus írások, vélemények, reakciók, a magyar politika és közélet cselekedeteire, visszásságaira.
|
Politika
[666]
Politikai jellegű hírek információk
|
Receptek sonkapréshez
[29]
Receptek, leírások házi húskészítmények (felvágott, sonka, disznósajt, stb.)sonkapréssel történő elkészítéséhez
|
Számítástechika | IT
[4176]
Hírek, újdonságok, tippek, trükkök, ajánlások, stb.
|
Történelem | Kultúra
[919]
Történelmi és kulturális vonatkozású hírek, információk.
|
Tudomány | Technika
[3028]
Újdonságok, felfedezések, új kutatási eredmények, érdekességek.
|
Választások
[405]
Országgyűlési, önkormányzati és EU választások előkészületeivel, lebonyolításával összefüggő hírek, információk.
|
Világ
[3369]
Nemzetközi, általam válogatott cikkek, írások.
|
Weboldalam hírei
[57]
Tájékoztatás a honlapon történt változásokról.
|
- 000 December
- 2012 Augusztus
- 2012 Szeptember
- 2012 Október
- 2012 November
- 2012 December
- 2013 Január
- 2013 Február
- 2013 Március
- 2013 Április
- 2013 Május
- 2013 Június
- 2013 Július
- 2013 Augusztus
- 2013 Szeptember
- 2013 Október
- 2013 November
- 2013 December
- 2014 Január
- 2014 Február
- 2014 Március
- 2014 Április
- 2014 Május
- 2014 Június
- 2014 Július
- 2014 Augusztus
- 2014 Szeptember
- 2014 Október
- 2014 November
- 2014 December
- 2015 Január
- 2015 Február
- 2015 Március
- 2015 Április
- 2015 Május
- 2015 Június
- 2015 Július
- 2015 Augusztus
- 2015 Szeptember
- 2015 Október
- 2015 November
- 2015 December
- 2016 Január
- 2016 Február
- 2016 Március
- 2016 Április
- 2016 Május
- 2016 Június
- 2016 Július
- 2016 Augusztus
- 2016 Szeptember
- 2016 Október
- 2016 November
- 2016 December
- 2017 Január
- 2017 Február
- 2017 Március
- 2017 Április
- 2017 Május
- 2017 Június
- 2017 Július
- 2017 Augusztus
- 2017 Szeptember
- 2017 Október
- 2017 November
- 2017 December
- 2018 Január
- 2018 Február
- 2018 Március
- 2018 Április
- 2018 Május
- 2018 Június
- 2018 Július
- 2018 Augusztus
- 2018 Szeptember
- 2018 Október
- 2018 November
- 2018 December
- 2019 Január
- 2019 Február
- 2019 Március
- 2019 Április
- 2019 Május
- 2019 Június
- 2019 Július
- 2019 Augusztus
- 2019 Szeptember
- 2019 Október
- 2019 November
- 2019 December
- 2020 Január
- 2020 Február
- 2020 Március
- 2020 Április
- 2020 Május
- 2020 Június
- 2020 Július
- 2020 Augusztus
- 2020 Szeptember
- 2020 Október
- 2020 November
- 2020 December
- 2021 Január
- 2021 Február
- 2021 Március
- 2021 Április
- 2021 Május
- 2021 Június
- 2021 Július
- 2021 Augusztus
- 2021 Szeptember
- 2021 Október
- 2021 November
- 2021 December
- 2022 Január
- 2022 Február
- 2022 Március
- 2022 Április
- 2022 Május
- 2022 Június
- 2022 Július
- 2022 Augusztus
- 2022 Szeptember
- 2022 Október
- 2022 November
- 2022 December
- 2023 Január
- 2023 Február
- 2023 Március
- 2023 Április
- 2023 Május
- 2023 Június
- 2023 Július
- 2023 Augusztus
- 2023 Szeptember
- 2023 Október
- 2023 November
- 2023 December
- 2024 Január
- 2024 Február
- 2024 Március
- 2024 Április
- 2024 Május
- 2024 Június
- 2024 Július
- 2024 Augusztus
- 2024 Szeptember
- 2024 Október
- 2024 November
13:53:43 RÁNTOTT CSIRKE MÁSKÉPP | |
Forrás: Mit főzzek holnap? || 2019.03.25. A vasárnapi rántott húst nem csak a megszokott módon készítheted el. Érdemes kipróbálni panírozás előtt a pácolást. Csodás ízeket érhetsz el úgy is, ha zsemlemorzsa mellett vagy helyett mást is használsz panírozásra. Kísérletezz!
Hozzávalók: Földarabolt, megtisztított csirkehús. (Én le szoktam húzni a csirke bőrét, de ez ízlés kérdése.) A páchoz: natur joghurt (esetleg kefir), só, ízlés szerinti fűszer (fokhagyma, vöröshagyma, apróra vágott csili, őrölt bors, pirospaprika, zöldfűszerek, pl. snidling, kakukkfű, borsikafű, zsálya...). A panírhoz: liszt, villával fölvert enyhén sós tojás. Ezen kívül vagy natúr kukoricapehely és zsemlemorzsa, vagy sajtos tallér, vagy szezámmag és sajtos tallér, vagy darabosra őrölt natur mogyoró és zsemlemorzsa. Ezekből a hozzávalókból elég csak az egyik változat is, de természetesen többfélét is fölhasználhatsz egyszerre.
Elkészítés: A földarabolt, megtisztított csirkehúst egy erős falú, nagyobb méretű nejlonzacskóba pakoljuk. Akkorába, amekkorában bőven elfér a hús. Egy kiló csirkehúsra számolva egy kis pohár (kb. 1,7 dl) natúr joghurtot összekeverünk egy teákanál sóval és - akinek kedve van hozzá - még valamilyen fűszerrel. Nálunk a legnépszerűbb a fokhagymás változat: 2-3 gerezd reszelt fokhagymát keverek a joghurtba. Érdemes kicsit kísérletezni, hogy neked milyen fűszerezés válik be. A fűszerezett joghurtot a csirkehúsra öntjük. A zacskó száját lezárjuk. (Legegyszerűbb, ha kötsz rá egy erős csomót.) Aztán az egészet jól összerázzuk, megnyomkodjuk úgy, hogy a joghurt mindenütt bevonja a húst. Ezután a bepácolt húst betesszük a hűtőbe legalább egy órára, még jobb, ha egy éjszakára.
Közben előkészítjük a panírozás hozzávalóit. Különlegesen finom panírt készíthetsz sajtos tallérból. Egy csomag bolti sajtos tallér bőven elég egy-másfél kiló hús bepanírozásához. A sajtos tallérokat legegyszerűbb aprítógépben megdarálni. Arra ügyelj, hogy ne daráld porrá! Maradjon kicsit darabos. Sajtos tallérból mostanság lehet kapni ízesített változatokat is (fokhagymásat, paprikás-borsosat...), ezeket is érdemes kipróbálni. Nagyon finom, ropogós panírt kapsz, ha a zsemlemorzsát fele-fele arányban összekevered aprított (szintén nem porrá tört!) natúr kukoricapehellyel. Mi nagyon szeretjük a magvakkal készült panírokat is: a zsemlemorzsát durvára darált natúr mogyoróval vagy dióval keverjük össze. Szezámmaggal finomabbá tehetjük a hagyományos zsemlemorzsás panírt is, de nagyon jól illik a sajtos talléros vagy a kukoricapelyhes változathoz is. Attól függően, hogy melyik panírt készítjük, értelemszerűen fölapírjuk a sajtos tallért vagy kukoricapelyhet vagy mogyorófélét.
A csirkehúst kivesszük a pácból. Nem kell letörölgetni, elég kicsit lerázni, ha túl sok joghurt tapadt rá. Minden húsdarabot megforgatunk lisztben, majd fölvert tojásban, végül az aprított sajtos tallérban vagy kukoricapehelyben vagy mogyorós zsemlemorzsában. Ezután a bepanírozott húst egy vékonyan kiolajozott tepsibe rakosgatjuk. A tetejét meghintjük olajjal. (Érdemes egy olajszórót venni. Nagyon hasznos. Ebben az esetben is remekül elosztható vele az étolaj a húson úgy, hogy mindenüvé jusson.) Ezután lazán befedjük a tepsit alufóliával, és fél órára 200 fokos sütőbe tesszük. A fél óra leteltével a húsdarabokat megfordítjuk, és még visszatesszük negyed órára. Ezután levesszük az alufóliát és tíz perc alatt megpirítjuk az ételt.
Tipp: Természetesen sütheted a bepanírozott húst hagyományos módon, olajban is. Nem fog megártani neki. Csak arra vigyázz, hogy ha vastagabb csontos húst sütsz, ne legyen túl forró az olaj, mert úgy a hús nem sül át. Ha sütőben sütöd ezt a fajta rántott húst, a lisztes, tojásos fázist ki is hagyhatod a panírozásból. Elég, ha a joghurtos pácból kivett húsdarabokat megforgatod az aprított sajtos tallérban vagy kukoricapehelyben vagy mogyorós zsemlemorzsában. | |
|