Hétfő, 2021-04-12, 14:22:59
Nyitólap Regisztráció RSS
Üdvözöllek, Vendég
A fejezet kategóriái
Belföld [4807]
Belföldi, általam válogatott cikkek, írások.
Bulvár | Celeb [138]
Érdekesebb bulvár hírek.
Bűnügy [223]
Bűnügyi hírek, információk
Extrém [239]
Extrém, megdöbbentő hírek.
Egészség | Életmód [652]
Egészséggel, életmóddal, kapcsolatos hírek, információk, tanácsok.
Érdekes | Különleges | Rejtélyes [943]
Érdekes, különleges, rejtélyes esetek, ironikus, vicces, humoros hírek, információk. írások.
Gasztro | Recept [2680]
Gasztronómiai hírek, információk, receptek.
Horgász [1023]
Horgászoknak szóló hírek, információk.
Játék, -pihenés, -szórakozás [121]
Ötletek, ajánlott oldalak, programok.
Jó tudni! [2038]
Fontos, hasznos információk, határidők, változások, tanácsok. Programok, rendezvények.
Kommentár | Reakció | Vélemény [1114]
Kritikus írások, vélemények, reakciók, a magyar politika és közélet cselekedeteire, visszásságaira.
Receptek sonkapréshez [27]
Receptek, leírások házi húskészítmények (felvágott, sonka, disznósajt, stb.)sonkapréssel történő elkészítéséhez
Számítástechika | IT [3256]
Hírek, újdonságok, tippek, trükkök, ajánlások, stb.
Történelem | Kultúra [737]
Történelmi és kulturális vonatkozású hírek, információk.
Tudomány | Technika [1792]
Újdonságok, felfedezések, új kutatási eredmények, érdekességek.
Választások [285]
Országgyűlési, önkormányzati és EU választások előkészületeivel, lebonyolításával összefüggő hírek, információk.
Világ [2626]
Nemzetközi, általam válogatott cikkek, írások.
Weboldalam hírei [40]
Tájékoztatás a honlapon történt változásokról.
Belépés
NÉVNAPOK
Kedvencek
  • Avast - My Avast
  • Linkgyűjtemény készítő, megosztó ingyenes alkalmazás (eLink)
  • Elektronikus Eü-i Szolgáltatási Tér - EESZT: bejelentkezés
  • Erodium - Orvosi Betegirányító Rendszer
  • Facebook Videó letöltő
  • Fotómontázs, irható, online, free | PIXIZ
  • Fotókollázs, Fotókeret Online/Photo+Fan+Editor
  • Free Picture Solutions
  • Giveaway Of The Day - Ingyen licenszes programok, naponta!
  • Google Térkép
  • Hogyan kell? Hasznos WIKI tanácsok
  • Helyesírási tanácsadó
  • Honlap analízis-AnalayzerHQ
  • Honlakészítési leírások - TUTORIAL.HU
  • Honlap: Like és megosztás gombok, html kódok
  • Honlap,Tárhely: Ingyen
  • Horgászvideó.hu
  • Ikon konverter online - Pic to Icon Converter
  • Intel® Driver Update Utility
  • Internetsebesség-mérő (NMHH)
  • Ip cím_ Domain helymeghatározás
  • Ip cím - Global WHOIS Search
  • Kép konvertálása szöveggé – Free online OCR
  • Képeslapküldő: zenés képeslap és YouTube videó küldése
  • Képtömörítő Online Alkalmazás
  • Linkcsere Portál
  • Link rövidítő - Dygilinks.com
  • Link rövidítő - Google URL rövidítő
  • Link rövidítő - U.TO
  • MaNDa Téka - Magyar filmek a neten
  • McAfee | SiteAdvisor
  • Menetrend-MÁV ELVIRA
  • Mese- tv.hu - Gyerek tévék
  • Mértékegységek átváltása
  • Microsoft Update katalógus
  • Nagyméretű fájlküldés | ToldACuccot.hu
  • Nikon D 3300 Letöltőközpont
  • OTP Bank
  • PDF átalakító - smallpdf"
  • Samsung letöltések
  • SEO Tools-keersőoptimalizálás
  • Sitemaps PRO - Free Account
  • Sitemap XML Generator- Free Unlimited Pages
  • Sitemap Generator_Online XML
  • SoundCloud
  • Szerencsejáték Zrt.- Online fogadás
  • Szimbólumok - billentyűzetről előhívható szimbólumok
  • Szimbólumok - Különleges írásjelek
  • Színkódok-HTML, 140 szín kódja
  • Teljesen ingyen, 150 link weboldalára!
  • Telekom Fiók - belépés
  • TV Szombathely - élő adás
  • uCoz Facebook Oldala
  • uCoz Fórum
  • uNet Online Munkaasztal
  • Útvonaltervezés - Topolisz
  • Vatera Aukciós Portál
  • Videa.hu - videók, videó-feltöltés
  • Videóletöltő - online, ingyenes
  • Vodafone - Bejelentkezés
  • Webmester-Google
  • Weboldal keresőoptimalizálási audit ingyen! | seoceros.com
  • Weboldal tartalomelemzés, javaslat a gyorsabbá tételéhez | PageSpeed Insights
  • Website Monitoring Service: host-tracker.com
  • WebStatsDomain
  • Zene ingyenesen - YOUZEEK
  • Online Rádiók
    TV GO
    TV GO
    AntiRabsic
    AntiRabsic Mozgalom
    Árfolyamok
    Valutaváltók
    Biztonságos portál
    Statisztika

    Online összesen: 3
    Vendégek: 3
    Felhasználók: 0
    Keresés
    Fordító
    Honlap ajánlása
    Időjárás

    Animált felhőkép
    Felhőkép
    Légszennyezettség
    Szombathely, Légszennyezettség, online, zöldhullám projekt,
    Időjárás | Balaton
    Balaton 30 napos előrejelzés
    Tavi Viharjelzés
    Balaton, Velencei-tó, Tisza-tó | Tavi Viharjelzés,- Előrejelzés
    Balaton: Horgászat
    Balatoni Horgászhelyek - Balatoni horgászhelyek adatbázisa

    Balatoni Horgászturisztikai Adatbázis - balatonihal.hu
    Szolunáris Tábla
    szolunáris tábla, szolunáris táblázat, horgásznaptár,2021,
    Horgászjegy Online
    Horgászjegy.hu
    MENETRENDEK.HU
    Vasúti és Volán menetrendek | Menetrendek.hu
    E-matrica vásárlás
    Online vásárlás: ematrica.nemzetiudij.hu
    ÚTINFORM
    Magyar Nonprofit Közút Zrt. - Útinform
    Útvonaltervező
    Google Útvbonaltervező - Google Térkép
    QR-kódom
    qr kód készítés
    Nyitólap » 2019 » Április » 6 » RÁNTOTT CSIRKE MÁSKÉPP
    13:53:43
    RÁNTOTT CSIRKE MÁSKÉPP

    Forrás: Mit főzzek holnap? || 2019.03.25.

    A vasárnapi rántott húst nem csak a megszokott módon készítheted el. Érdemes kipróbálni panírozás előtt a pácolást. Csodás ízeket érhetsz el úgy is, ha zsemlemorzsa mellett vagy helyett mást is használsz panírozásra. Kísérletezz!

     

    Hozzávalók:

    Földarabolt, megtisztított csirkehús. (Én le szoktam húzni a csirke bőrét, de ez ízlés kérdése.)

    A páchoz: natur joghurt (esetleg kefir), só, ízlés szerinti fűszer (fokhagyma, vöröshagyma, apróra vágott csili, őrölt bors, pirospaprika, zöldfűszerek, pl. snidling, kakukkfű, borsikafű, zsálya...).

    A panírhoz: liszt, villával fölvert enyhén sós tojás.

    Ezen kívül vagy natúr kukoricapehely és zsemlemorzsa, vagy sajtos tallér, vagy szezámmag és sajtos tallér, vagy darabosra őrölt natur mogyoró és zsemlemorzsa. Ezekből a hozzávalókból elég csak az egyik változat is, de természetesen többfélét is fölhasználhatsz egyszerre.

    Elkészítés:

    A földarabolt, megtisztított csirkehúst egy erős falú, nagyobb méretű nejlonzacskóba pakoljuk. Akkorába, amekkorában bőven elfér a hús.

    Egy kiló csirkehúsra számolva egy kis pohár (kb. 1,7 dl) natúr joghurtot összekeverünk egy teákanál sóval és - akinek kedve van hozzá - még valamilyen fűszerrel. Nálunk a legnépszerűbb a fokhagymás változat: 2-3 gerezd reszelt fokhagymát keverek a joghurtba. Érdemes kicsit kísérletezni, hogy neked milyen fűszerezés válik be.

    A fűszerezett joghurtot a csirkehúsra öntjük. A zacskó száját lezárjuk. (Legegyszerűbb, ha kötsz rá egy erős csomót.) Aztán az egészet jól összerázzuk, megnyomkodjuk úgy, hogy a joghurt mindenütt bevonja a húst. Ezután a bepácolt húst betesszük a hűtőbe legalább egy órára, még jobb, ha egy éjszakára.

    Közben előkészítjük a panírozás hozzávalóit.

    Különlegesen finom panírt készíthetsz sajtos tallérból. Egy csomag bolti sajtos tallér bőven elég egy-másfél kiló hús bepanírozásához. A sajtos tallérokat legegyszerűbb aprítógépben megdarálni. Arra ügyelj, hogy ne daráld porrá! Maradjon kicsit darabos. Sajtos tallérból mostanság lehet kapni ízesített változatokat is (fokhagymásat, paprikás-borsosat...), ezeket is érdemes kipróbálni.

    Nagyon finom, ropogós panírt kapsz, ha a zsemlemorzsát fele-fele arányban összekevered aprított (szintén nem porrá tört!) natúr kukoricapehellyel.

    Mi nagyon szeretjük a magvakkal készült panírokat is: a zsemlemorzsát durvára darált natúr mogyoróval vagy dióval keverjük össze.

    Szezámmaggal finomabbá tehetjük a hagyományos zsemlemorzsás panírt is, de nagyon jól illik a sajtos talléros vagy a kukoricapelyhes változathoz is.

    Attól függően, hogy melyik panírt készítjük, értelemszerűen fölapírjuk a sajtos tallért vagy kukoricapelyhet vagy mogyorófélét.

    A csirkehúst kivesszük a pácból. Nem kell letörölgetni, elég kicsit lerázni, ha túl sok joghurt tapadt rá. Minden húsdarabot megforgatunk lisztben, majd fölvert tojásban, végül az aprított sajtos tallérban vagy kukoricapehelyben vagy mogyorós zsemlemorzsában.

    Ezután a bepanírozott húst egy vékonyan kiolajozott tepsibe rakosgatjuk. A tetejét meghintjük olajjal. (Érdemes egy olajszórót venni. Nagyon hasznos. Ebben az esetben is remekül elosztható vele az étolaj a húson úgy, hogy mindenüvé jusson.) Ezután lazán befedjük a tepsit alufóliával, és fél órára 200 fokos sütőbe tesszük. A fél óra leteltével a húsdarabokat megfordítjuk, és még visszatesszük negyed órára. Ezután levesszük az alufóliát és tíz perc alatt megpirítjuk az ételt.


    Tipp:

    Természetesen sütheted a bepanírozott húst hagyományos módon, olajban is. Nem fog megártani neki. Csak arra vigyázz, hogy ha vastagabb csontos húst sütsz, ne legyen túl forró az olaj, mert úgy a hús nem sül át.

    Ha sütőben sütöd ezt a fajta rántott húst, a lisztes, tojásos fázist ki is hagyhatod a panírozásból. Elég, ha a joghurtos pácból kivett húsdarabokat megforgatod az aprított sajtos tallérban vagy kukoricapehelyben vagy mogyorós zsemlemorzsában.

    Kategória: Gasztro | Recept | Megtekintések száma: 209 | Hozzáadta: georgio | Tag-ek(kulcsszavak): csirkecomb, recept, RÁNTOTT CSIRKE MÁSKÉPP, Pácolt, receptek, csirkehús, csirke, rántott | Helyezés: 0.0/0