Kedd, 2019-09-17, 13:50:27
Nyitólap Regisztráció RSS
Üdvözöllek, Vendég
A fejezet kategóriái
Belföld [4056]
Belföldi, általam válogatott cikkek, írások.
Bulvár | Celeb [126]
Érdekesebb bulvár hírek.
Bűnügy [155]
Bűnügyi hírek, információk
Extrém [193]
Extrém, megdöbbentő hírek.
Egészség | Életmód [532]
Egészséggel, életmóddal, kapcsolatos hírek, információk, tanácsok.
Érdekes | Különleges | Rejtélyes [827]
Érdekes, különleges, rejtélyes esetek, ironikus, vicces, humoros hírek, információk. írások.
Gasztro | Recept [2132]
Gasztronómiai hírek, információk, receptek.
Horgász [869]
Horgászoknak szóló hírek, információk.
Játék, -pihenés, -szórakozás [91]
Ötletek, ajánlott oldalak, programok.
Jó tudni! [1542]
Fontos, hasznos információk, határidők, változások, tanácsok. Programok, rendezvények.
Kommentár | Reakció | Vélemény [971]
Kritikus írások, vélemények, reakciók, a magyar politika és közélet cselekedeteire, visszásságaira.
Számítástechika | IT [2655]
Hírek, újdonságok, tippek, trükkök, ajánlások, stb.
Történelem | Kultúra [558]
Történelmi és kulturális vonatkozású hírek, információk.
Tudomány | Technika [1229]
Újdonságok, felfedezések, új kutatási eredmények, érdekességek.
Választások [247]
Országgyűlési, önkormányzati és EU választások előkészületeivel, lebonyolításával összefüggő hírek, információk.
Világ [2214]
Nemzetközi, általam válogatott cikkek, írások.
Weboldalam hírei [29]
Tájékoztatás a honlapon történt változásokról.
NÉVNAPOK
Belépés
Online Rádiók
Picur Rádió
Picur Rádió
TV GO
TV GO
PV TV Live
PV TV Live
AntiRabsic
AntiRabsic Mozgalom
QR-kódom
qr kód készítés
Kedvencek
  • Avast - My Avast
  • Linkgyűjtemény készítő, megosztó ingyenes alkalmazás (eLink)
  • Elektronikus Eü-i Szolgáltatási Tér - EESZT: bejelentkezés
  • Erodium - Orvosi Betegirányító Rendszer
  • FBackup - Ingyenes biztonsági mentési szoftver
  • Facebook Videó letöltő
  • Fotómontázs, irható, online, free | PIXIZ
  • Fotókollázs, Fotókeret Online/Photo+Fan+Editor
  • Free Picture Solutions
  • Giveaway Of The Day - Ingyen licenszes programok, naponta!
  • Google Térkép
  • Hasznos WIKI tanácsok minden helyzetre
  • Helyesírási tanácsadó
  • Honlap analízis-AnalayzerHQ
  • Honlakészítési leírások - TUTORIAL.HU
  • Honlap: Like és megosztás gombok, html kódok
  • Honlap,Tárhely: Ingyen
  • Horgászvideó.hu
  • Ikon konverter online - Pic to Icon Converter
  • Intel® Driver Update Utility
  • Internetsebesség-mérő (NMHH)
  • Ip cím_ Domain helymeghatározás
  • Ip cím - Global WHOIS Search
  • Kép konvertálása szöveggé – Free online OCR
  • Képeslapküldő: zenés képeslap és YouTube videó küldése
  • Képtömörítő Online Alkalmazás
  • Linkcsere Portál
  • Link rövidítő - Dygilinks.com
  • Link rövidítő - Google URL rövidítő
  • Link rövidítő - U.TO
  • MaNDa Téka - Magyar filmek a neten
  • McAfee | SiteAdvisor
  • Menetrend-MÁV ELVIRA
  • Mese- tv.hu - Gyerek tévék
  • Mértékegységek átváltása
  • Microsoft Update katalógus
  • Nagyméretű fájlküldés | ToldACuccot.hu
  • Nikon Terméktámogatás
  • OTP Bank
  • PDF átalakító - smallpdf"
  • Samsung letöltések
  • SEO Tools-keersőoptimalizálás
  • Sitemap Generator - Free
  • Sitemap XML Generator- Free Unlimited Pages
  • SoundCloud
  • StreamBIN - Transfer files by a Web Browser
  • Szerencsejáték Zrt.- Online fogadás
  • Szimbólumok - billentyűzetről előhívható szimbólumok
  • Szimbólumok - Különleges írásjelek
  • Színkódok-HTML, 140 szín kódja
  • Teljesen ingyen, 150 link weboldalára!
  • Telekom Fiók - belépés
  • TV Szombathely - élő adás
  • uCoz Facebook Oldala
  • uCoz Fórum
  • uNet Online Munkaasztal
  • Útvonaltervezés - Topolisz
  • Vatera Aukciós Portál
  • Videa.hu - videók, videó-feltöltés
  • Videóletöltő - online, ingyenes
  • Vodafone - Bejelentkezés
  • Webmester-Google
  • Weboldal keresőoptimalizálási audit ingyen! | seoceros.com
  • Weboldal tartalomelemzés, javaslat a gyorsabbá tételéhez | PageSpeed Insights
  • Website Monitoring Service: host-tracker.com
  • WebStatsDomain
  • Zene ingyenesen - YOUZEEK
  • Biztonságos portál
    Statisztika

    Online összesen: 1
    Vendégek: 1
    Felhasználók: 0
    Keresés
    Fordító
    Honlap ajánlása
    Időjárás
    Időjárás | Balaton
    Balaton 30 napos előrejelzés
    Tavi Viharjelzés
    Balaton, Velencei-tó, Tisza-tó | Tavi Viharjelzés,- Előrejelzés
    Balaton: Horgászat
    Balatoni Horgászhelyek - Balatoni horgászhelyek adatbázisa

    Balatoni Horgászturisztikai Adatbázis - balatonihal.hu
    Animált felhőkép
    Felhőkép
    Horgászjegy Online
    Horgászjegy.hu
    Szolunáris Tábla
    szolunáris tábla, szolunáris táblázat, horgásznaptár,2019.,
    MENETRENDEK.HU
    Vasúti és Volán menetrendek | Menetrendek.hu
    Útvonal, e-matrica
    Térkép Kalauz | Online térkép portál
    Valutaváltók
    Árfolyamok
    Nyitólap » 2018 » Október » 29 » Steak
    16:51:07
    Steak

    Forrás: Gasztroangyal || 201.06.06.

    Ha marha steaket akarunk készíteni, akkor néhány apró, de nélkülözhetetlen dologra kell figyelnünk.

    1. Alapanyag

    Nem mindegy, milyen fajta szarvasmarhától származik. Ahhoz, hogy puha és ízben gazdag sültet készítsünk, kizárólag ún. húsmarhától származó szeleteket vásároljunk. Minimum 2,5 cm vastag, de akár 5 cm is lehet.

    Aberdeen Angus, Murray Grey, Hereford, Galloway, Magyar tarka, stb. fajták alkalmasak erre a célra. Ezeknek a fajtáknak megfelelően márványozott a húsuk, hogy az a sütést követően is zamatosan szaftos legyen, ne pedig rágós és száraz.

    2. Érlelt hús

    Nem összetévesztendő a pácolt hússal. Ennek a lényege, hogy a vágást követően a marhahús min. 21 napig megfelelő páratartalommal rendelkező hűtőkamrában pihen, érik + 2- 3 C fokon. Ez idő alatt egy biokémiai folyamat zajlik le a húsban ( tejsavas erjedés ), aminek köszönhetően puha /porhanyós állagot kap.

    3. A sütés körülményei

    A parázsnak a legmagasabb hőfokot kell elérnie. Ez akkor következik be, amikor kifehéredik a faszén.

    A hússzeleteknek szoba hőmérsékletűnek kell lenniük! Tilos megsózni sütés előtt, különben a só kiizzasztja a nedveket a húsból. Sütés közben nem szabad megszúrni a húst, hogy a nedvek-szaftok belül maradjanak.

    Amikor a hússzeleteket ráhelyezzük a parázs felett lévő rácsra, a felső oldalát durva szemű sóval megszórjuk és frissen őrölt színes borssal fűszerezzük. Attól függően, hogy ki mennyire kívánja átsütni a húst, 3-4 , 5-6 percig sütjük az egyik és a másik oldalát. Természetesen ez függ attól is, hogy milyen vastag a szelet és melyik része a marhának. Az is befolyásolhatja, hogy az állat milyen körülmények között volt tartva és milyen takarmányt fogyasztott életében.

    Forgatás után a másik felét is sózzuk, borsozzuk. A sütést követően 4-5 percig pihentessük a hús szeleteket annak érdekében, hogy tovább puhuljanak.

    A fenti körülmények miatt nehéz ” kőbe vésett ” receptet adni. A kísérletezés maga a tanulás folyamata. Ha elsőre nem sikerül a legjobbat elkészíteni, ne adjuk fel. Megéri azért az élményért fáradozni, amikor a barátaink ránk mosolyognak egy kívül ropogós- pörcös belül pedig omlós – szaftos falat után.

    Kategória: Gasztro | Recept | Megtekintések száma: 58 | Hozzáadta: georgio | Tag-ek(kulcsszavak): grillezett, sütés, Steak, sült, grillen, marhahús, grill, recept, receptek | Helyezés: 0.0/0