Az ausztráliai Queenslandi Egyetem tudósai szerint a globális lakosság étrendjében tanácsos lenne nagyobb szerepet szánni a medúzának.
A veszélyeztetett halfajok 96 százalékára a túlhalászás is fenyegetést jelent, és ha továbbra is szeretnénk tengeri eredetű állati fehérjéket fogyasztani, fenntarthatóbb források felé kell fordulnunk
- írja a Euronews nyomán a Store Insider.
Chrysaora hysoscella, azaz iránytű medúza
Forrás: Wikipédia / Készítette: Francesco Crippa
Szaporodásuk menete miatt a medúzák begyűjtése sokkal inkább hasonlít az almaszürethez, mint a hagyományos halászathoz. Lisa Gershwin tengerbiológus szerint ezen élőlények életciklusa olyan, hogy minél többet fognak ki belőlük, annál intenzívebb az újratermelődésük, és mint ilyenek, „megújuló" táplálékforrásnak tekinthetők.
Bővítenék az étkezési célú rovarok piacát
A rovar alapú élelmiszerek gyártásának fejlesztését célozza egy új európai projekt, számol be arról a Store Insider. A rovar alapú élelmiszerek iránti nyugat-európai kereslet továbbra is meglehetősen visszafogott, de egy ValuSect (Valuable Insects [Értékes Rovarok] rövidítése) nevű konzorcium nemrég elhatározta, hogy megpróbál lendületet adni a piac növekedésének.
Elolvasom a cikket itt: origo.hu >
powered by embedly
Nem elhanyagolható szempont, hogy a medúzák „húsa" rendkívül egészséges.
Egy 75 grammos adag mindössze 36 kalóriát tartalmaz, viszont csaknem négy gramm fehérjét rejt magában. A látomásszerű, légies élőlények zamata viszonylag semleges, karakterét elsősorban a hozzáadott szószok vagy fűszerek íze határozza meg.