Belföld
[5586]
Belföldi, általam válogatott cikkek, írások.
|
Bulvár | Celeb
[149]
Érdekesebb bulvár hírek.
|
Bűnügy
[396]
Bűnügyi hírek, információk
|
Csináld magad
[1]
Barkácsolási ötletek
|
Extrém
[316]
Extrém, megdöbbentő hírek.
|
Egészség | Életmód
[753]
Egészséggel, életmóddal, kapcsolatos hírek, információk, tanácsok.
|
Érdekes | Különleges | Rejtélyes
[982]
Érdekes, különleges, rejtélyes esetek, ironikus, vicces, humoros hírek, információk. írások.
|
Európai Unió
[195]
Hírek az Európai Unióból
|
Gasztro | Recept
[4267]
Gasztronómiai hírek, információk, receptek.
|
Gazdaság
[475]
A gazdasági élet hírei
|
Horgász
[1272]
Horgászoknak szóló hírek, információk.
|
Játék, -pihenés, -szórakozás
[160]
Ötletek, ajánlott oldalak, programok.
|
Jó tudni!
[2434]
Fontos, hasznos információk, határidők, változások, tanácsok. Programok, rendezvények.
|
Kommentár | Reakció | Vélemény
[1382]
Kritikus írások, vélemények, reakciók, a magyar politika és közélet cselekedeteire, visszásságaira.
|
Politika
[685]
Politikai jellegű hírek információk
|
Receptek sonkapréshez
[29]
Receptek, leírások házi húskészítmények (felvágott, sonka, disznósajt, stb.)sonkapréssel történő elkészítéséhez
|
Számítástechika | IT
[4187]
Hírek, újdonságok, tippek, trükkök, ajánlások, stb.
|
Történelem | Kultúra
[919]
Történelmi és kulturális vonatkozású hírek, információk.
|
Tudomány | Technika
[3035]
Újdonságok, felfedezések, új kutatási eredmények, érdekességek.
|
Választások
[405]
Országgyűlési, önkormányzati és EU választások előkészületeivel, lebonyolításával összefüggő hírek, információk.
|
Világ
[3377]
Nemzetközi, általam válogatott cikkek, írások.
|
Weboldalam hírei
[59]
Tájékoztatás a honlapon történt változásokról.
|
- 000 December
- 2012 Augusztus
- 2012 Szeptember
- 2012 Október
- 2012 November
- 2012 December
- 2013 Január
- 2013 Február
- 2013 Március
- 2013 Április
- 2013 Május
- 2013 Június
- 2013 Július
- 2013 Augusztus
- 2013 Szeptember
- 2013 Október
- 2013 November
- 2013 December
- 2014 Január
- 2014 Február
- 2014 Március
- 2014 Április
- 2014 Május
- 2014 Június
- 2014 Július
- 2014 Augusztus
- 2014 Szeptember
- 2014 Október
- 2014 November
- 2014 December
- 2015 Január
- 2015 Február
- 2015 Március
- 2015 Április
- 2015 Május
- 2015 Június
- 2015 Július
- 2015 Augusztus
- 2015 Szeptember
- 2015 Október
- 2015 November
- 2015 December
- 2016 Január
- 2016 Február
- 2016 Március
- 2016 Április
- 2016 Május
- 2016 Június
- 2016 Július
- 2016 Augusztus
- 2016 Szeptember
- 2016 Október
- 2016 November
- 2016 December
- 2017 Január
- 2017 Február
- 2017 Március
- 2017 Április
- 2017 Május
- 2017 Június
- 2017 Július
- 2017 Augusztus
- 2017 Szeptember
- 2017 Október
- 2017 November
- 2017 December
- 2018 Január
- 2018 Február
- 2018 Március
- 2018 Április
- 2018 Május
- 2018 Június
- 2018 Július
- 2018 Augusztus
- 2018 Szeptember
- 2018 Október
- 2018 November
- 2018 December
- 2019 Január
- 2019 Február
- 2019 Március
- 2019 Április
- 2019 Május
- 2019 Június
- 2019 Július
- 2019 Augusztus
- 2019 Szeptember
- 2019 Október
- 2019 November
- 2019 December
- 2020 Január
- 2020 Február
- 2020 Március
- 2020 Április
- 2020 Május
- 2020 Június
- 2020 Július
- 2020 Augusztus
- 2020 Szeptember
- 2020 Október
- 2020 November
- 2020 December
- 2021 Január
- 2021 Február
- 2021 Március
- 2021 Április
- 2021 Május
- 2021 Június
- 2021 Július
- 2021 Augusztus
- 2021 Szeptember
- 2021 Október
- 2021 November
- 2021 December
- 2022 Január
- 2022 Február
- 2022 Március
- 2022 Április
- 2022 Május
- 2022 Június
- 2022 Július
- 2022 Augusztus
- 2022 Szeptember
- 2022 Október
- 2022 November
- 2022 December
- 2023 Január
- 2023 Február
- 2023 Március
- 2023 Április
- 2023 Május
- 2023 Június
- 2023 Július
- 2023 Augusztus
- 2023 Szeptember
- 2023 Október
- 2023 November
- 2023 December
- 2024 Január
- 2024 Február
- 2024 Március
- 2024 Április
- 2024 Május
- 2024 Június
- 2024 Július
- 2024 Augusztus
- 2024 Szeptember
- 2024 Október
- 2024 November
- 2024 December
- 2025 Január
08:05:45 Tökéletes házi készítésű levesbe valók – íme 12 izgalmas levesbetét recept! | |
Forrás: BIDISTA | 201.05.03. Bármilyen finom levest is készítesz, kimaradhatatlan belőle a friss, ízletes levesbetét, ráadásul a legtöbb leves egy tartalmas levesbetéttel főfogássá emelhető. Így készülnek a legfinomabb magyar levesbe valók, lépésről lépésre, abszolút kezdőknek is! SONKÁSGOMBÓC2 db lehámozott zsemlét egész apró kockára vágunk. 10 dkg sonkát, vagy füstölt húst szintén apróra vádunk és összekeverjük a zsemlével, 1 dl tejfölbe három egész tojást keverünk, adunk hozzá 4 dkg olvasztott vajat, törött borsot. A habarékot a sonkához keverjük, kis ideig állni hagyjuk, utána gombócokat formálunk belőle, gyengén sózott vízben kifőzzük. BURGONYÁS GALUSKA2 db főtt burgonyát áttörünk, adunk hozzá 1 diónyi vajat, kevés sót és annyi lisztet, hogy kissé keményebb galuska legyen belőle. Kiskanállal apró galuskákat szaggatunk belőle és a levesben kifőzzük. Különösen paradicsomlevesbe nagyon finom. TÜDÖSGOMBÓC30 dkg főtt sertéstüdőt apróra vagdalunk, hozzákeverünk 2 db beáztatott vizes zsemlét, 3 egész tolást, 1 kanál lisztet, 5 dkg kockára vágott és kiolvasztott füstölt szalonnát, és a zsírját, melyben kevés hagymát pirítottunk, sót és borsot. Mindezt jól összevegyítjük, gombócokat formálunk és sós vízben kifőzzük. SÜLT BORSÓ3 evőkanál liszt, 2 tojás, tej, egy kevés zsír. Habarjuk el egy lábosban a lisztet a tojással s öntsünk hozzá annyi tejet, hogy vékony palacsintatésztához való pépet kapjunk. Sózzuk meg ízlés szerint. Egy lábasban olvasszunk fel egy kevés zsírt, a pépet töltsük lassanként egy lyukacsos habszedő kanálba s a lecsurgatott tésztát rázogassuk a lábasban, hogy szép egyformán barnára piruljon. Csak tálalás előtt hintsük a leveses tálba, mert könnyen meglágyul. RIZSGOMBÓCFélliter tejben megfőzünk 15 dg rizst. Ha kihűlt, kevés vajat, 4 tojássárgáját, pici sót keverünk a rizshez, majd a 4 tojás habját, és ezzel annyi lisztet, amennyi elegendő ahhoz, hogy gombóccá formáljuk Befőzzük a levesbe. VELŐGALUSKAA velőt megtisztítva, megmosva, sóval behintjük, megfőzzük, szitán áttörjük. Négy zsemlét kockára vágunk, tejjel leöntjük, egy tálban elkeverjük a velővel, hozzáadunk 4 tojást, 2 kanál lisztet, sót, borsot, galuskát készítünk és a levesbe főzzük. CSIPETKETojásból és lisztből, pici sóval kemény tésztát gyúrunk, jól kidolgozzuk és a lassan fővő, kész levesbe csipkedjük. Zöldséges és rántott bablevesbe, paradicsomlevesbe kitűnő. DARAGOMBÓCLegjobb kacsazsíron de éppoly jó a sertészsír, az olaj vagy a vaj is négy személy részére kb. két deci darát pirítunk állandó keveréssel. Amikor már kellemes illata, szép színe van, borsozzuk, sózzuk, zöldpetrezselyemmel ízesítjük (ha van ételízesítőnk, egy kiskanálnyit abból is tehetünk hozzá), majd felöntjük húslevessel vagy hideg vízzel, hogy ellepje. Addig keverjük, amíg a víz el nem párolog belőle. Kihűtjük, tojással, annyi húslevessel (vagy vízzel) keverjük el, hogy összeálljon, vizes kézzel apró gombócokat formálunk belőle, zöldséges levesekbe, vagy gyengébb hús-, csontlevesbe főzzük. Előnye, hogy kellemes ízt ad a levesnek és nem dagad el benne. MACESZGOMBÓC10 dkg apróra tört maceszt összekeverünk 2 tojássárgájával, 1 evőkanál zsírral, borssal, sóval és a 2 tojás fehérjének felvert habjával. Egy ideig állni hagyjuk, majd gombócokat formálunk belőle és a forrásban levő levesbe kifőzzük. GOMBÓC2 egész tojást sóval jól fölverünk. Belekeverünk 2 db kockára vágott zsemlét és egy kis ideig állni hagyjuk. Gombócokat formálunk és a levesben kifőzzük. De csak egyet forrjon! Azonnal tálaljuk. CSONTVELŐS GOMBÓC14 dkg főtt csontvelőt vékony szeletekre vágunk. Kicsit megforrósítjuk és jól kikeverjük. Adunk hozzá 2 db áztatott zsemlebelet. 2 egész tojást és 2 tojássárgáját, sót, zsemlemorzsát. A keveréket egy kis ideig ó/íni hagyjuk, majd apró gombócokat formálunk belőle és a levesbe főzzük.. MÁJAS HABLEPÉNY1 db libamáj, vagy 30 dkg sertésmájat szitán áttörünk. 7 dkg vajat habosra keverünk, hozzáadunk 2 db egész és 2 db tojássárgáját, 2 db tejben áztatott zsemlebelet, petrezselyemzöldjét, sót, törött borsot, finom zsemlemorzsát és végül a tojás fehérjének felvert habját. Zsírozott, morzsával meghintett tepsibe öntjük és megsütjük. Sütés után kockára vágjuk és ráöntjük a májlevest, vagy húslevest. | |
|