A Microsoft a hétvégén visszavonta a Windows 10 legújabb, alig pár napja elérhetővé tett legújabb verzióját. Az ok: az Októberi Frissítés telepítése után számos felhasználó gépén letörölte a dokumentumokat, potenciálisan értékes állományokat, képeket megsemmisítve.

"Minden felhasználónk számára leállítottuk a Windows 10 2018 Októberi Frissítés (1809-es verzió) frissítését, amíg kivizsgáljuk a frissítés után eltűnő fájlokról szóló elszórt jelentéseket", írja támogatási oldalán a Microsoft. "Ha Ön manuálisan töltötte le a Windows 10 2018 Októberi Frissítés telepítőmédiáját, kérjük, hogy ne telepítse fel azt, és várjon amíg egy újabb médiát teszünk elérhetővé".

A cég arra kéri azokat a felhasználókat, akik úgy gondolják, hogy a frissítés miatt elvesztették egyes állományaikat, hogy vegyék fel a kapcsolatot a vállalat támogatási vonalával, ahol talán segíthetnek neki visszanyerni az elveszett fájlokat. Ugyanakkor azoknak, akiknél az új verzió nem okozott semmilyen látható problémát, nem szükséges visszaállniuk a korábbi kiadásra.