Péntek, 2025-12-19, 21:19:29
Nyitólap Regisztráció
Üdvözöllek, Vendég
A fejezet kategóriái
Belföld [5655]
Belföldi, általam válogatott cikkek, írások.
Bulvár | Celeb [149]
Érdekesebb bulvár hírek.
Bűnügy [409]
Bűnügyi hírek, információk
Csináld magad [1]
Barkácsolási ötletek
Extrém [320]
Extrém, megdöbbentő hírek.
Egészség | Életmód [758]
Egészséggel, életmóddal, kapcsolatos hírek, információk, tanácsok.
Érdekes | Különleges | Rejtélyes [982]
Érdekes, különleges, rejtélyes esetek, ironikus, vicces, humoros hírek, információk. írások.
Európai Unió [211]
Hírek az Európai Unióból
Gasztro | Recept [4408]
Gasztronómiai hírek, információk, receptek.
Gazdaság [497]
A gazdasági élet hírei
Horgász [1310]
Horgászoknak szóló hírek, információk.
Játék, -pihenés, -szórakozás [160]
Ötletek, ajánlott oldalak, programok.
Jó tudni! [2449]
Fontos, hasznos információk, határidők, változások, tanácsok. Programok, rendezvények.
Kommentár | Reakció | Vélemény [1402]
Kritikus írások, vélemények, reakciók, a magyar politika és közélet cselekedeteire, visszásságaira.
Politika [741]
Politikai jellegű hírek információk
Receptek sonkapréshez [30]
Receptek, leírások házi húskészítmények (felvágott, sonka, disznósajt, stb.)sonkapréssel történő elkészítéséhez
Számítástechika | IT [4297]
Hírek, újdonságok, tippek, trükkök, ajánlások, stb.
Történelem | Kultúra [925]
Történelmi és kulturális vonatkozású hírek, információk.
Tudomány | Technika [3072]
Újdonságok, felfedezések, új kutatási eredmények, érdekességek.
Választások [410]
Országgyűlési, önkormányzati és EU választások előkészületeivel, lebonyolításával összefüggő hírek, információk.
Világ [3444]
Nemzetközi, általam válogatott cikkek, írások.
Weboldalam hírei [60]
Tájékoztatás a honlapon történt változásokról.
Belépés
NÉVNAPOK
Kedvencek
  • Adatszivárgás ellenőrzés_e-mal
  • Avast - My Avast
  • ChatGPT ingyen
  • Linkgyűjtemény készítő, megosztó ingyenes alkalmazás (eLink)
  • Elektronikus Eü-i Szolgáltatási Tér - EESZT: bejelentkezés
  • Erodium - Orvosi Betegirányító Rendszer
  • Facebook Videó letöltő
  • Fotómontázs, irható, online, free | PIXIZ
  • Fotókollázs, Fotókeret Online/Photo+Fan+Editor
  • Földmegfigyelési Információs Rendszer (FIR)
  • Free Picture Solutions
  • Google Térkép
  • Helyesírási tanácsadó
  • Honlap analízis-AnalayzerHQ
  • Honlakészítési leírások - TUTORIAL.HU
  • Honlap: Like és megosztás gombok, html kódok
  • Honlap,Tárhely: Ingyen
  • Horgászvideó.hu
  • Ikon konverter online - ICO Convert
  • Ingyen licenszes programok, naponta! - Giveaway Of The Day
  • Intel® Driver Update Utility
  • Internetsebesség-mérő (NMHH)
  • Ip cím_ Domain helymeghatározás
  • Ip cím - Global WHOIS Search
  • Kép konvertálása szöveggé – Free online OCR
  • Képeslapküldő: zenés képeslap és YouTube videó küldése
  • Képtömörítő Online Alkalmazás
  • Linkcsere Portál
  • Link rövidítő - Dygilinks.com
  • Link rövidítő - Google URL rövidítő
  • Link rövidítő - U.TO
  • MaNDa Téka - Magyar filmek a neten
  • McAfee | SiteAdvisor
  • Menetrend-MÁV ELVIRA
  • Mese- tv.hu - Gyerek tévék
  • Mértékegységek átváltása
  • Microsoft Update katalógus
  • MVM Fiók_Földgáz
  • Nikon D 3300 Letöltőközpont
  • OTP Bank
  • Óriásfájl küldése | Csatolom.hu
  • Proton Mail Bejelentkezés
  • PDF átalakító - smallpdf"
  • Samsung letöltések
  • SEO Tools-keersőoptimalizálás
  • nt
  • Szerencsejáték Zrt.- Online fogadás
  • Szimbólumok - billentyűzetről előhívható szimbólumok
  • Szimbólumok - Különleges írásjelek
  • Színkódok-HTML, 140 szín kódja
  • Teljesen ingyen, 150 link weboldalára!
  • Telekom Fiók - belépés
  • TV Szombathely - élő adás
  • uCoz Facebook Oldala
  • uCoz Fórum
  • uNet Online Munkaasztal
  • Útvonaltervezés - Topolisz
  • Videa.hu - videók, videó-feltöltés
  • Videóletöltő - online, ingyenes
  • Vodafone - Bejelentkezés
  • Webmester-Google
  • Weboldal keresőoptimalizálási audit ingyen! | seoceros.com
  • Weboldal tartalomelemzés, javaslat a gyorsabbá tételéhez | PageSpeed Insights
  • Website Monitoring Service: host-tracker.com
  • WebStatsDomain
  • Zene ingyenesen - YOUZEEK
  • Mentett bejegyzések
    Online Rádiók
    TV GO
    TV GO
    Statisztika

    Online összesen: 1
    Vendégek: 1
    Felhasználók: 0
    Naptár
    «  December 2025  »
    H K Sze Cs P Szo V
    1234567
    891011121314
    15161718192021
    22232425262728
    293031
    Keresés
    Nyelvi Fordító
    Honlap ajánlása
    Időjárás

    Animált felhőkép
    Felhőkép
    Légszennyezettség
    Szombathely, Légszennyezettség, online, zöldhullám projekt,
    Tavi Viharjelzés
    Balaton, Velencei-tó, Tisza-tó | Tavi Viharjelzés,- Előrejelzés
    Balaton: Horgászat
    Balatoni Horgászhelyek - Balatoni horgászhelyek adatbázisa

    Balatoni Horgászturisztikai Adatbázis - balatonihal.hu
    Szolunáris Tábla
    szolunáris tábla, szolunáris táblázat, szolunáris naptár, horgásznaptár,2023,
    Horgászjegy Online
    Horgászjegy.hu
    MENETRENDEK.HU
    Vasúti és Volán menetrendek | Menetrendek.hu
    E-matrica vásárlás
    Online vásárlás: ematrica.nemzetiudij.hu
    ÚTINFORM
    Magyar Nonprofit Közút Zrt. - Útinform
    Útvonaltervező
    Google Útvbonaltervező - Google Térkép
    QR-kódom
    qr kód készítés
    Nyitólap » Gasztro | Recept
    « 1 2 ... 500 501 502 503 504 ... 550 551 »

    Forrás: Twice.hu |  2014.07.16.

    Az idei esős időjárás igencsak kedvezett a gombaszezonnak, vagyis a kis kalaposok nőttek, mint a gomba. Ha már elegendőt ettünk belőle levesnek, paprikásnak, rántva, sütve, salátába… stb. tegyünk el télire is egy kis ínyencséget.

    Egyik fontos kálium tartalmú élelmiszerünk a gomba, ami a fehérjén kívül zsírokat, fontos ásványi anyagokat, vitaminokat, íz- és zamatanyagokat, étvágygerjesztő glutaminsavakat, antibiotikus anyagokat is tartalmaz.

     

    ... Tovább »

    Kategória: Gasztro | Recept | Megtekintések száma: 676 | Hozzáadta:: georgio | Dátum: 2014-07-17

    Forrás: Vas Népe Online | V. varga József | 2014.07.15.

    A hazai halászok a halételkészítés terén mutatott felülmúlhatatlan érdemei elismeréseként Magyarország örökös halfőző bajnoka címet adományozták a bajai Novics Györgynek.

    A magyar halászok kívánják és elvárják a halételkészítés nagymoguljától - áll a múlt év őszén kiállított oklevélben -, hogy mint eddig is, tudását ossza meg az arra érdemesek népes táborával, hogy a következő generációk is megtanulhassák a magyar halból készült, szívünknek, gyomrunknak kedves hazai halételek elkészítését, illetőleg élvezhessék fogyasztását.

    Novics György doktor, bajai illetőségű ügyvéd nemrégiben Rétimajorban osztotta meg a Fej ... Tovább »

    Kategória: Gasztro | Recept | Megtekintések száma: 691 | Hozzáadta:: georgio | Dátum: 2014-07-16

    Forrás: Facebook: Magyar FejlesztesiBank | 2014.03.13.

    Hozzávalók (4 személyre)

    5 tojásból készült piskóta
    0,5 l habtejszín (lehet növényi is)
    0,5 l erdei gyümölcsös joghurt
    0,5 kg erdei gyümölcs
    2 gr zselatin
    vágott mandula, tortadara, porcukor ízlés szerint

    Elkészítés

    A piskótát, ha kihűlt, visszahelyezzük ugyanabba a tepsibe, amelyben sült. A habtejszínt kemény habbá verjük, majd az erdei gyümölcsös joghurtot és a gyümölcsöket óvatosan belekeverjünk. Ízlés szerint teszünk bele porcukrot és legvégül belekeverjük az olvasztott zselatint. Ráöntjük a masszát a piskótára (ha nem fér mind rá, poharakba is ... Tovább »
    Kategória: Gasztro | Recept | Megtekintések száma: 773 | Hozzáadta:: georgio | Dátum: 2014-07-15

    Forrás: Facebook: Magyar FejlesztesiBank | 2014.03.20.

    Hozzávalók (4 személyre)

    Falatkákhoz:
    80 dkg szarvascomb vagy gerinc (csont nélkül)
    20 dkg liszt
    2 dl sör
    3 tojás
    2 ek olaj + a sütéshez
    só, bors ízlés szerint

    Pácléhez:
    1 vöröshagyma
    3 gerezd fokhagyma
    1 kk mustármag
    1 kk egész bors
    1 kk borókabogyó
    2 babérlevél
    3 zsályalevél
    ½ dl ételecet

    Elkészítés

    2 liter vizet felforralunk, belekeverjük a pácléhez szükséges fűszereket, nagyobb darabokban a vöröshagymát. A páclét kihűtjük, a húsra öntjük, 2-3 napig lefedve a hűtőben tároljuk. A pácléből kivett húst száraz ... Tovább »

    Kategória: Gasztro | Recept | Megtekintések száma: 560 | Hozzáadta:: georgio | Dátum: 2014-07-15

    Forrás: Facebook: Magyar FejlesztesiBank | 2014.04.23.

    Hozzávalók (4 személyre)
    80 dkg szarvashús (csont nélkül)
    1 csomag vadhúspác
    4 dl vörösbor
    10 dkg füstölt húsos szalonna
    só ízlés szerint

    Elkészítés
    A húst 1-2 napig az utasítás szerint elkészített, 2 dl vörösborral dúsított vadpáccal, letakarva hűtőszekrényben érleljük.
    A pácléből kivett, szárazra törölt húst enyhén sózzuk, tepsibe tesszük, leöntjük 2 dl vörösborral, betakarjuk a szeletelt szalonnával. Fóliával lefedve sütőben puhára pároljuk (kétszer-háromszor meglocsoljuk a pecsenyelével), majd fólia nélkül pirosra sütjük.

    A sültet vékony szelete ... Tovább »
    Kategória: Gasztro | Recept | Megtekintések száma: 549 | Hozzáadta:: georgio | Dátum: 2014-07-15

    Forrás: Facebook: Magyar FejlesztesiBank | 2014.05.28.

    Hozzávalók (4 személyre):

    35 dkg szarvas apróhús
    5 dkg füstölt szalonna
    12 dkg lencse
    25 dkg sárgarépa
    1 vöröshagyma
    1 zöldpaprika
    1 szelet zeller
    1 csomag zeller zöldje
    1 paradicsom
    3 gerezd fokhagyma
    2 babérlevél
    1 ek őrölt paprika
    csipetnyi őrölt kömény
    só, bors ízlés szerint

    Elkészítés

    Az apró kockára vágott füstölt szalonnát megpirítjuk, az apróra vágott vöröshagymát, a felaprított zöldpaprikát, paradicsomot egy kicsit megpároljuk és megszórjuk őrölt paprikával. Beledobjuk a felkockázott szarvashúst, majd megszórjuk köménnyel, bo ... Tovább »

    Kategória: Gasztro | Recept | Megtekintések száma: 765 | Hozzáadta:: georgio | Dátum: 2014-07-15

    Forrás: Facebook: Magyar FejlesztesiBank | 2014.06.19.

    Hozzávalók (6 adag)

    A páchoz
    • 1 kg vaddisznóhús (karaj és comb)
    • 2 közepes fej vöröshagyma reszelve
    • 1,5 fej fokhagyma reszelve
    • só, bors ízlés szerint
    • 1,5 dl napraforgó olaj

    A sütéshez
    • 2 közepes fej vöröshagyma negyedekre vágva
    • 6 gerezd fokhagyma
    • 2 közepes alma negyedelve
    • 1 közepes paprika félbe vágva
    • 2 babérlevél
    • 6 szem bors

    A gombamártáshoz
    • 50 dkg csiperkegomba és erdei gomba vegyesen
    • 1 közepes fej vöröshagyma
    • 2 gerezd fokhagyma
    ... Tovább »

    Kategória: Gasztro | Recept | Megtekintések száma: 682 | Hozzáadta:: georgio | Dátum: 2014-07-15

    Forrás: Facebook: Magyar FejlesztesiBank | 2014.06.26.

    Hozzávalók (4 személyre)

    Spékelt őzgerinc:
    1,5 kg őzgerinc
    10 dkg füstölt szalonna
    2 dl étolaj
    1 dl vörösbor
    1 fej fokhagyma
    só, bors, babérlevél, borókabogyó ízlés szerint

    Barnamártáshoz:
    0,5 kg marhacsont
    5 dkg zsír
    8 dkg liszt
    2 dkg cukor
    15 dkg vegyes zöldség
    5 dkg gomba
    1 fej vöröshagyma
    ½ fej fokhagyma
    1 dl vörösbor
    1 ek paradicsompüré
    só, fehérbors, babérlevél, kakukkfű ízlés szerint

    Elkészítés
    Sütés előtt egy nappal a húst bepácoljuk. Enyhén sózzuk, borsozzuk, olajjal bekenjük, öntünk rá 1 ... Tovább »

    Kategória: Gasztro | Recept | Megtekintések száma: 645 | Hozzáadta:: georgio | Dátum: 2014-07-15