Ha újév, akkor másnaposság, amin csak egy dolog segíthet: egy finom, tartalmas, vitamindús leves! A korhelyleves tudja mindezt, hiszen C-vitaminban gazdag savanyúkáposztából, valamint jóféle házi zsírszalonnából és kolbászból készül. Nem érdemes kihagyni! - hívja fel a figyelmet a Mindmegette.
A korhelyleves nemcsak a testet, hanem a lelket is melengeti, ráadásul a gyomrunknak is jót tesz. Az ízletes, gazdag,
... Tovább »
Ha egy igazán finom és kiadós vendégvárót kell készítenünk rövid időn belül, akkor a népszerű hazai portál nyugodt szívvel ajánlja ezt a villámgyors sajtos ropogóst. Ne essünk pánikba, ha nem tudunk sütni, hiszen mindössze egy csomag leveles tésztára, sóra, egy tojásra, egy kevés sajtra, vajra, és egy sütőre lesz szükségünk - csinál kedvet a Min
... Tovább »
Tökéletes ebéd a sietős hétköznapokra, amikor nincs sok időnk, de kiadós ételre vágyunk. Az apróra vágott hagymát megdinszteljük. Közben felvágjuk a burgonyát is,majd a hagymát a tűzről levéve megszórjuk fűszerpaprikával és mehet is bele a krumpli. Felöntjük annyi vízzel, hogy éppen ellepje az ételt, majd puhára főzzük, végül berántjuk.
A darált sertésdagadóhoz nagyon apróra vágott vöröshagymát adunk. Fűszerezzük, hozzáadjuk a többi hozzávalót, majd formázzuk, zsemlemorzsába forgatjuk és k
... Tovább »
A szoljanka az oroszok nagyon tartalmas, húsos-zöldséges, savanykás levese. Bográcsban is készülhet, de fazékban főzve is mennyei. Friss kenyérrel vagy omlós pogácsával fogyasztva főételként is megállja a helyét. A MIndmegette most bemutatja, hogyan készül.
A téli időszakban egyre jobban vágyik az ember egy nagy tál forró, tartalmas levesre, ami a testet és a lelket is átmelegíti. Ilyenkor kifejezetten jól esik egy tányér gőzölgő finomság, főle
... Tovább »